Följ Visma

Vingåker förenklar processerna på djupet med Visma

Pressmeddelande   •   Mar 31, 2017 07:55 CEST

Vingåkers kommun har startat ett projekt för att effektivisera processerna i hela verksamheten. Valet av Visma Publics Affärslösningar ger ökad koll på ekonomin, minskad administration och ett förenklat arbetssätt, där en och samma inloggning ger tillgång till den webbaserade lösningen.

– Visma Publics Affärslösningar är ett effektivt system som visar på fördelarna med modern teknik. Med en full integration till HR-systemet Personec P blir det en kraftfull helhetslösning som automatiserar processerna och lösgör tid till värdeskapande uppgifter. Via ett gemensamt webbaserat gränssnitt - Visma Window - kommer du åt de funktioner du har behörighet till, oavsett var du befinner dig, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise.

En av Vingåker kommuns största utmaningar har varit att minska det manuella arbetet och göra det enklare för chefer och verksamhetsansvariga att hålla koll på ekonomin. Så när kommunledningen fattade beslut om att upphandla ett nytt affärssystem, öppnade sig en perfekt möjlighet att effektivisera verksamhetens ekonomiprocesser på djupet. Valet föll på Visma Publics Affärslösningar som uppfyller kravet på att alla användare, även de utan ekonomisk bakgrund, lätt ska kunna vända och vrida på siffrorna.

– Att byta till Visma Publics Affärslösningar ger oss en ökad flexibilitet och mer tid till analys och prognos, inte minst för att många uppgifter automatiseras. Projektet förenklar processer i hela verksamheten, inte bara ekonomifunktionen. Och den pedagogiska miljön gör det smidigt för alla chefer att hålla koll på ekonomin med några få knapptryckningar, säger Elin Höghielm, ekonomichef i Vingåkers kommun.

För mer information kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise, 010-141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com

Om Vingåkers kommun
Vingåker med drygt 9000 invånare är beläget i västra Sörmland bland sjöar, rapsfält och slott och närhet till större städer som Eskilstuna, Norrköping och Örebro. Vingåkersbygden är en smart landsbygd som erbjuder fiber till alla, rika naturupplevelser och kulturmiljöer samt en mångfald av upplevelser året om. Vingåker har även en lång konfektionshistoria och idag Nordens största outlet.

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.