Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vansbro har årets bästa skola för unga företagare

Vansbro Utbildningscenter var bäst på att jobba med entreprenörskap för eleverna det gångna läsåret. Därför fick skolan Vismas pris till Årets UF-skola när SM i Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan på tisdagskvällen.

Priset delades ut av Anette Citron, som är områdesansvarig för skolor och utbildningsföretag hos Visma Spcs. Så här skrev juryn i sin motivering:

”För att eleverna ska få värdefulla erfarenheter av att starta och driva ett eget företag krävs ett väl förankrat arbetssätt som sätter entreprenörskap i centrum och på ett föredömligt sätt kopplar samman elevernas företagande med det lokala näringslivet.

Det står klart att skolans lärare tillsammans med skolledningen arbetar med dessa delar på ett engagerat sätt. Att skolan erbjuder alla elever samma möjligheter och dessutom internationaliserar UF-konceptet via Enterprise without Borders ger skolan en särställning.

Det framstår i både detaljer och helhet att den vinnande skolans arbete med Ung Företagsamhet får positiva effekter för regionens utveckling och elevernas framtid.”

Unga företagare skapar jobb
Nästan var fjärde gymnasieelev av de drygt 200 000 som sedan starten 1980 deltagit i UF-verksamhet har startat eget företag i vuxen ålder. I snitt anställer dessa företagare fyra personer, vilket gör att de har bidragit till cirka 200 000 nya arbetstillfällen.

− Men allra viktigast är ändå att alla som deltar verksamheten får en möjlighet att pröva på och utveckla sina entreprenöriella förmågor. Det är inte bara utvecklande för dem som tänker bli företagare, utan i lika hög grad för dem som väljer att utbilda sig och söka jobb. Den som tränat upp sitt entreprenörskap är mer anställningsbar helt enkelt, säger Anette Citron på Visma Spcs.

Stort engagemang
Visma Spcs är den ledande leverantören av ekonomiprogram både till landets småföretagare och till landets skolor. Eleverna vid sju av tio skolor som deltog i Ung Företagsamhet läsåret 2011-12 använde program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor. Dessutom finns programmen i undervisningen på åtta av tio högskolor och universitet.

Vismas pris till Årets UF-skola delades i år ut för fjärde gången. De tre tidigare åren har priset gått till Sven Eriksonsgymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn och Malmö Borgarskola.

För mer information, kontakta
Anette Citron, ansvarig skola och utbildning Visma Spcs, 0470-70 61 32, anette.citron@visma.se
Lars Fredell, pressansvarig hos Visma, 0708-39 69 25

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88