Gå direkt till innehåll
Västtrafik väljer Visma för utökade supporttjänster

Pressmeddelande -

Västtrafik väljer Visma för utökade supporttjänster

Visma EssCom får förtroendet att utföra supporttjänster åt Västtrafik. I samarbetet ingår bland annat support av Västtrafiks IT-utrustning på fordon och försäljningsombud. Västtrafik har hand om kollektivtrafiken i hela Västra Götaland - här ingår 2 700 bussar, tåg, spårvagnar och båtar samt 22 000 hållplatser.

− Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Västtrafik öka tillgängligheten för deras IT-support ytterligare. Med vår dygnet runt-öppna support och långa erfarenhet från IT inom kollektivtrafik är jag övertygad om att vi har goda förutsättningar att skapa ett givande samarbete de kommande åren, säger Henrik Archenholtz, vd på Visma EssCom.

Med start måndagen den 27 mars utför Visma supporttjänster på uppdrag av Västtrafik. Västtrafiks mål i upphandlingen har varit att finna en samarbetspartner med hög tillgänglighet som kan ta ett helhetsansvar för Västtrafiks IT-servicedesk utanför kontorstid. Vismas support ska ses som en naturlig del av Västtrafiks egen IT-servicedesk med fortsatt fokus på hög tillgänglighet, driftsäkerhet och kundnöjdhet bland Västtrafiks resenärer.

− Vi har fått ett mycket gott intryck av Visma som en strukturerad och kompetent samarbetspartner. Under etableringsprojektet har vi blivit allt mer trygga med att de delar våra värderingar och förståelse för kvalitet och proaktivitet, säger Berit Haagensen, chef IT-Servicedesk på Västtrafik.

För mer information kontakta
Henrik Archenholtz, vd för Visma EssCom AB, 070-242 63 95, henrik.archenholtz@visma.com
Västtrafiks presstjänst, 0771-41 43 99, press@vasttrafik.se

Om Visma EssCom
Visma EssCom är experter på affärskritiska system, ingår i Visma Retail-divisionen och är ett rikstäckande företag med många års erfarenhet av affärskritiska system i butiker, restauranger och på fordon. Företaget servar, installerar, driftar och supporterar IT-system i syfte att minimera driftstopp och intäktsbortfall. Visma EssCom hanterar cirka 165 000 ärenden per år och har 180 anställda.

Om Västtrafik
Västtrafik organiserar och utvecklar kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag reser 410 000 personer med bolaget. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlas.

Ämnen

Regioner


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88

Relaterat material