Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås väljer Vismas lösningar för e-handel

Visma kommer att leverera Västerås stads nya e-handelslösning. Affären innebär att Vismas On Demand-lösning effektiviserar avtal, beställning och fakturahanteringsrutinerna, det vill säga e-handel, i ytterligare en stor svensk kommun.

E-handelslösningen från Visma gör att Västerås stads beställare får ett enhetligt system för att hantera avtal, söka efter produkter och lägga elektroniska beställningar.

Västerås stad räknar med att spara 15 miljoner kronor årligen med elektronisk handel, bland annat genom större avtalstrohet, en effektivare hantering och kontroll av leverantörer och bättre uppföljning av avtal.

– Detta är ytterligare en bekräftelse på att vår användarvänliga On Demand-lösning med tillhörande nätverk av leverantörsintegrationer fungerar väl i offentlig sektor, säger Visma Proceedos vd Rickard Hansen.

Affär i hård konkurrens
Visma tog hem affären i konkurrens med ett flertal andra företag som bjöds in att lämna anbud. Västerås stad prövade dem från utgångspunkten att anta det anbud som var ekonomiskt mest fördelaktigt i relation till bland annat teknik, referenser, funktionskrav och användarvänlighet.

– Västerås stad har lagt stor vikt vid att Visma kan leva upp till de högt ställda funktionella krav som var avgörande för val av leverantör av e-handelslösning. Att lösningen är enkel att implementera var också avgörande. Vi är mycket glada för att valet föll på oss, säger Rickard Hansen.

Västerås är med sina 135 000 invånare Sveriges sjätte största kommun och blir den elfte kommunen i landet som inför Vismas On Demand-lösning för elektronisk handel. Västerås gör då sällskap med bland andra Täby, Kungsbacka, Sundsvall och Strängnäs.

– Vi har den senaste tiden sett en markant ökning i efterfrågan av våra tjänster och produkter och genom affären stärker Visma sin position som den ledande leverantören av e-handelslösningar till offentlig sektor, säger Rickard Hansen.

För mer information kontakta
Rickard Hansen, vd Visma Proceedo AB, 08-588 848 00, rickard.hansen@visma.com
Isabell Gustafsson, Västerås stad, 021-39 26 14, isabell.gustafsson@vasteras.se

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster och butiksdatalösningar. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 220 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 200 anställda, varav 1 200 i Sverige. Läs mer på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73