Gå direkt till innehåll
Ungt företag med rättvist budskap har bästa nätbutiken

Pressmeddelande -

Ungt företag med rättvist budskap har bästa nätbutiken

Unga företagares bästa butik på nätet just nu säljer rättvisemärkta tröjor med budskap. För det får tre gymnasieelever från Uppsala första pris och 5 000 kronor i Vismas tävling ”Årets webbshop 2011”.

De tre företagande eleverna heter Ronja Sjödin, Emma Olsson och Gabriel Forsberg. I dag, tisdag, tar de emot priset från Visma på sin gymnasieskola, Grafiskt Utbildningscenter i Uppsala.

Deras företag går under namnet Evant Clothing och grundades hösten 2011 som ett av flera tusen företag i Ung Företagsamhets verksamhet på landets gymnasieskolor. I Vismas tävling deltog ett 80-tal UF-företag med sina hemsidor och nätbutiker.

Juryns motivering
Bland samtliga tävlingsbidrag nominerade juryn fem finalister. Bland dessa ansåg juryn att Evant Clothing var det bästa och motiverade utnämningen så här:

”Med en snygg och stilren webbshop som sätter fokus på rätt saker och har snygga produktbilder kan vi inte annat än att imponeras av den utmärkta entreprenörsandan. Det understryks av den genomarbetade bloggen, seriösa köpvillkor och en webbshop som i sin helhet är mycket informativ och lockar till köp.”

Alla blir vinnare
– Det var definitivt ingen enkel uppgift att utse en vinnare. Tävlingsbidragen håller genomgående hög klass och idérikedomen har varit mycket stor, säger Anette Citron, juryns ordförande och ansvarig för området skola och utbildning hos mjukvaruföretaget Visma Spcs.

Som en direkt konsekvens av att tävlingen gav så många bra uppslag till hur en modern nätbutik kan se ut beslöt juryn att ge alla tävlande UF-företag kostnadsfri marknadsföring. Visma gör det genom en annonskampanj på webben, där besökarna länkas till en sida med alla tävlande webbshoparna.

• Se den vinnande nätbutiken här www.evantclothing.se
• Se alla UF-företagens tävlingsbidrag här www.vismaspcs.se/ungforetag-tavling
• Bilder på vinnande och tävlande bidrag finns i Vismas pressrum.


För mer information, kontakta
Anette Citron, ansvarig skola och utbildning hos Visma Spcs, 0470-70 60 00, anette.citron@visma.se
Ronja Sjödin, Emma Olsson och Gabriel Forsberg, Evant Clothing UF, 0766-28 50 52, info.evantclothing@gmail.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 320 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88