Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Två förvärv gör Visma störst på ekonomiprogram i Finland

Visma förvärvar de båda finska företagen Passeli och Netvisor. Därmed blir Visma den största leverantören av ekonomilösningar för små och medelstora företag i Finland samtidigt som man stärker sin position som den största leverantören av ekonomiprogram i Norden.

– För vår närvaro i Finland är vikten av de här förvärven jämförbar med den vi uppnått genom att köpa Mamut i Norge och SPCS i Sverige. Vart fjärde företag i landet använder programvaror från Passeli, och Netvisor är Finlands ledande leverantör av bokföring på internet, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

Passelis produktportfölj består såväl av faktureringsprogram som förenklar entreprenörernas rutiner som större programlösningar. Netvisor erbjuder tjänster för automatisering av ekonomiska rutiner. Netvisors lösningar är bara tillgängliga över internet till skillnad mot konventionella licensbaserade installationer och kompletterar Vismas redan breda sortiment av internetbaserade programlösningar för små och medelstora företag.

Experter på effektivitet
– Vi är mycket nöjda med att bli en del av Nordens största programföretag, och vi menar att vi genom att gå samman med Visma kommer att kunna erbjuda intressanta möjligheter både för våra befintliga och för våra nya kunder. Vismas starka position på marknaden och stora kundunderlag ger oss all anledning att tro att vår tillväxt ökar ännu mer, säger Mika Taipale, vd för både Passeli och Netvisor.

Precis som för Visma är Passelis och Netvisors mål att leverera lösningar som hjälper nordiska företag att öka sin effektivitet och konkurrenskraft.

– Med våra produkter bidrar vi till att utveckla kundernas affärsverksamhet. Nu fortsätter vi med det arbetet som en del av Visma, påpekar Mika Taipale, och får stöd av Øystein Moan:

– Vismas produktportfölj kombinerad med Passelis mycket starka varumärke och många kunder gör det möjligt för oss att leverera viktiga, nya produkter och tjänster till finska kunder, säger han.

Viktig finsk marknad
– Kärnan i vår strategi är att erbjuda våra kunder olika alternativ när de väljer lösningar som ska stärka deras affärsprocesser. Vårt mål med det här förvärvet är att stärka vår marknadsposition i Finland och bygga vidare på vårt effektivitetskunnande. Visma har nu fler än 600 anställda i Finland, som är en viktig marknad för oss och där vi kommer investera även i framtiden. Både Passeli och Netvisor är välskötta och stabila företag och det känns mycket bra att få med dem i Vismafamiljen, avslutar Øystein Moan.

För mer information, kontakta    
Øystein Moan, koncernchef för Visma, +47 920 80 000
Mika Taipale, vd för Passeli och Netvisor, +358 44 056 3966
Mikael Männik, chef för Mergers & Acquisitions i Vismakoncernen, +46 735 101220

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 320 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73