Gå direkt till innehåll
Thoren Business School i Örebro är Sveriges bästa skola för unga entreprenörer

Pressmeddelande -

Thoren Business School i Örebro är Sveriges bästa skola för unga entreprenörer

Thoren Business School tog emot Vismas pris för Årets UF-skola när SM i Ung Företagsamhet (UF) avgjordes och livesändes digitalt. På Thoren Business School i Örebro har 185 elever fördelade på gymnasiets samtliga program drivit UF-företag under det gångna läsåret.

Under läsåret 2020/2021 har 34 376 elever varit delaktiga i att driva UF-företag på skolor runt om i Sverige. Nytt för i år är att en skola från varje region nomineras, i år har 20 av 24 regioner nominerat sina skolor till finalen av Årets SM i Ung Företagsamhet.

- Vi är så himla glada! Vi har kämpat och jobbat på. Vi tycker att vi har ett jättebra koncept med en röd tråd genom alla år och program. Och så är vi ett sånt himla härligt gäng, säger Magnus Riseby, Entreprenörskapslärare på Thoren Business School.

De två senaste åren har ungas företagande ökat. Sifoundersökningar visar att var tredje svensk drömmer om att starta företag. Bland unga mellan 18 och 29 år vill så många som varannan bli företagare. Möjligheten till att arbeta med företagande på skoltid är en viktig del i denna utvecklingen, och skapar preferenser bland unga för att bli företagare senare i livet.

Vismas pris Årets UF-skola 2021 delades ut av Visma Spcs utbildningsansvariga Hilda Netz. Priset består av reklamtid värd en kvarts miljon kronor hos TV4, i samarbete med mediebyrån Scream

– Thoren Business School i Örebro är en förebild i hur man kan integrera entreprenörskap i samtliga delar av skolans gymnasieprogram. Vi på Visma vill att alla Sveriges gymnasieelever ska få möjlighet att delta i utbildningskonceptet Ung Företagsamhet. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. För att Sverige ska klara sysselsättning, välfärd och fortsätta att må bra är det otroligt viktigt att man redan i skolan uppmuntrar entreprenörskap och utbildar unga i att driva företag, säger Hilda Netz, utbildningsansvarig på Visma Spcs.

Juryns motivering:

Årets UF-skola sticker ut och sätter check i alla boxar kring tävlingskriterierna. Ung Företagsamhet har präglat skolan sedan dess start. Entreprenörskap löper som en röd tråd genom alla skolans samtliga program. Skolans drivna och engagerade lärare har tillsammans utvecklat en imponerande strategi och tydlig plan kring deras arbete med Ung företagsamhet. Planen sträcker sig över alla tre år på skolan där man bland annat fokuserar på ämnesintegration, personlig utveckling och nätverkande med näringslivet.

Avslutningsvis vill vi även lyfta skolans viktiga internationella samarbeta med tre skolor från Tanzania. Årets UF-skola är Thoren Business School, Örebro.

Lär mer om riksfinalen och alla vinnarna på ungföretagsamhet,se

Visma stöttar UF med gratis program

Flest småföretagare i Sverige väljer Visma. För att på sikt få fler att starta, driva och utveckla företag och skapa jobb stöttar Visma UF med gratis program. Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2020/2021 har erbjudits program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad. I år aktiverades 1 553 fler Visma UF-paket om man jämför med tidigare år.

Om priset Årets UF-skola:

Vismas pris Årets UF-skola delades ut för trettonde gången. Tidigare har priset gått till Lillerudsgymnasiet i Vålberg, Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg, Jensen gymnasium Södra i Stockholm, ABB Industrigymnasium i Västerås, Stora Segerstads Naturbrukscentrum i Reftele, Procivitas i Helsingborg och Thoren Business School i Helsingborg. Förra året utsågs Hälsingegymnasiet i Bollnäs till Årets UF-skola.

För mer information kontakta:

Hilda Netz, utbildningsansvarig Visma Spcs
Mail. hilda.netz@visma.com
Tel. +46 73 031 56 21

Magnus Riseby, Entreprenörslärare på Thoren Business School
Mail. magnus.riseby@tbschool.se
Tel.+46 70 787 84 20

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med 12 500 anställda, 1 000 000 kunder och en omsättning på 1 741 miljoner euro under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73