Gå direkt till innehåll
Texas Smokehouse får bättre kontroll med affärssystem från Visma

Pressmeddelande -

Texas Smokehouse får bättre kontroll med affärssystem från Visma

När Texas Smokehouse växte och satsade mot dagligvaruhandeln behövdes en helhetslösning som kan stötta alla processer i verksamheten. Efter utvärdering av flera system och leverantörer föll valet på Visma Business, och Vismas certifierade partner Amesto.

– Vi bestämde oss för att byta affärssystem eftersom vi saknade många nyckelfunktioner som flera lager, EDI-hantering mot dagligvaruhandeln och flerbolagshantering. En effektiv lagerhantering och att vi kan hantera receptbeskrivningar, spårbarhet och sista förbrukningsdatum är väldigt viktigt för oss så att ingredienser kan plockas säkert och effektivt i lagret säger Karin Järnerot, CFO på Texas Smokehouse.

Med många olika roller som ska arbeta i systemet, allt från ekonomiadministration till order- och lagerpersonal, inköpare och attestanter av fakturor, så var användarvänlighet och enkelhet ett måste för Texas Smokehouse.

Det var även viktigt att det nya systemet hade många standardfunktioner och inte krävde avancerade anpassningar, så att framtida uppgraderingar blir enkelt och att det inte innebär en hög kostnad att äga systemet.

– Ägare och ledning har höga krav på uppföljning av statistik, rapporter och KPI:er. Amesto ser till att vi utnyttjar möjligheterna med systemet och att vi enkelt får ut de siffror och den information som är nödvändig. Att Amesto har varit en bra rådgivare har hjälpt oss eftersom krav och önskemål har förändrats under upphandlingsprocessen, säger Karin.

– Texas Smokehouse är ett spännande företag som vuxit från en restaurangkedja till att även leverera produkter till stora kedjor i dagligvaruhandeln. Att ett företag med en växande och komplex verksamhet väljer Visma Business säger en hel del om möjligheterna med systemet, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Om Texas Smokehouse
Texas Smokehouse har sedan starten för 20 år sedan öppnat 30 restauranger och skapat 30 produkter som kan köpas i 800 butiker runt om i Sverige.

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Karin Järnerot, CFO på Texas Smokehouse, karin.jarnerot@texaslonghorn.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73