Gå direkt till innehåll
Telavox lever som de lär – väljer molntjänst från Visma

Pressmeddelande -

Telavox lever som de lär – väljer molntjänst från Visma

Framgångsrika IP-telefoniföretaget Telavox har valt lönesystemet Agda PS, kompletterat med molntjänsten Visma.net Expense för att hantera reseräkningar. Affären stärker ytterligare Vismas position som en av de ledande leverantörerna av system och tjänster inom löne- och personalområdet på den svenska marknaden.

─ Det är väldigt roligt att få leverera en molntjänst som Visma.net Expense till Telavox, som själva har 250 000 företagsanvändare i molnet, säger Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Agda.

Kraftig tillväxt
För att klara av den kraftiga tillväxten insåg Telavox att de behövde ett mer flexibelt och effektiviserande helhetssystem. Mycket har hänt inom företaget under de senaste fem åren och det har utsetts till både Gasellföretag av Dagens Industri och Superföretag av Veckans Affärer. 2015 utsågs Telavox av Red Herring till ett av de 100 ledande startup-företagen i Europa. Nu har Telavox valt Agda PS med funktionerna lön och tid samt kopplat på den integrerade molntjänsten Visma.net Expense.

─ Eftersom vi är ett IT-företag som utvecklar och designar våra egna produkter, tyckte vi att Visma.net Expense var en utmärkt produkt. Att kunna fotografera sina kvitton, göra reseräkningen via webben och sedan attestera elektroniskt var perfekt för oss. Speciellt den elektroniska attesteringen är guld värd, säger Maria Olofsson, redovisningsansvarig på Telavox.

Allt som är app är positivt
Tidigare hade Telavox ett stort och tidskrävande administrativt arbete varje månad med att hantera både tidrapporteringen och reseräkningarna bredvid lönesystemet. Med kontor på flera olika ställen i Sverige, Danmark, Norge och med expansion i övriga Europa har det varit smidigt med ett webbaserat system. Dessutom slipper företaget mycket onödig postgång.

─ Nu kan medarbetarna tidrapportera via en app, och det är toppen. Allt som sker genom en app är positivt för ett IT-företag som vårt. Det har effektiviserat allas arbete på företaget, säger Maria Olofsson.

För mer information, kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, 010-141 15 01
Maria Olofsson, redovisningsansvarig Telavox, 040-622 00 72

Telavox är ett snabbväxande bolag som revolutionerar sättet företag kommunicerar på genom en superenkel telefoni och växeltjänst i modernt format. Företaget har ca 150 anställda och mer än 250 000 nöjda användare. Telavox är idag etablerat i Sverige och Danmark och kommer inom kort även finnas i Norge och Finland. Bolaget grundades 2002 som en av Sveriges första IP-leverantörer. Omsättningen för 2014 uppgick till 261 MSEK.

Visma Agdas kunder finns inom flera branscher och verksamhetsområden. Som exempel kan nämnas företag som Boliden Mineral, SCA, Bilia, Pågen, Kinnarps och Hemtex. Var fjärde löntagare i Sverige inom den privata sektorn får sin lön via systemet. Det innebär att ca 5 000 svenska företag och organisationer använder Agda PS. Företaget ingår sedan april 2012 i Vismakoncernen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Sofia Gerstenfeld

Sofia Gerstenfeld

VD Visma Enterprise AB 010-141 15 01