Följ Visma

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket väljer IT-förvaltning från Visma

Pressmeddelande   •   Jul 25, 2016 08:17 CEST

När Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, upphandlade applikationsförvaltning och utveckling av sitt verksamhetssystem föll valet på Visma.

– Vi ser en ökad efterfrågan bland myndigheter på effektiva IT-stöd från IT-leverantörer med kompetens och förståelse för verksamheten, säger Andreas Hjalmarsson, försäljningsdirektör på Visma Consulting.

TLV har ett ärendehanteringssystem som ger verksamheten IT-stöd för handläggning av läkemedelsärenden och förbrukningsartiklar. Systemet består av tre hörnstenar: ärende- och dokumenthantering, ett produktregister med cirka 20 000 läkemedel samt ett leverantörsregister med läkemedelsföretag och dess ombud.

– Det här uppdraget är ett viktigt led i TLV:s strategiska satsning för ökad förvaltningskompetens och minskande kostnader för IT-drift och förvaltning. Uppdraget omfattar Visma Consultings kärnkompetenser: förvaltning av kritiska verksamhetssystem, dokument- och ärendehantering, läkemedelshantering och offentlig sektor. Vi är glada över att TLV har givit oss detta förtroende, säger Andreas Hjalmarsson.

Uppdraget har ett ordervärde på 10 miljoner kronor och avtalet löper över fyra år.

För mer information, kontakta
Andreas Hjalmarsson, försäljningsdirektör, Visma Consulting, 073-372 37 57, andreas.hjalmarsson@visma.com

Om TLV
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, är en statlig myndighet som bl a har till uppgift att besluta om pris och subvention av läkemedel och förbrukningsartiklar samt reglerna för det statliga tandvårdsstödet. Myndigheten har 140 anställda.

Om Visma Consulting
Visma Consulting AB är en del av Visma-koncernen och ledande leverantör av IT-lösningar för digitalisering och automatisering av såväl offentlig som privat sektor. Vårt erbjudande spänner över ett brett fält omfattande bland annat dokument- och ärendehantering, e-tjänster, webb, intranät, e-handel samt förvaltning och utveckling av affärskritiska applikationer. 

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Bifogade filer

PDF-dokument