Gå direkt till innehåll
Svevia väljer Agda PS för sin lönehantering

Pressmeddelande -

Svevia väljer Agda PS för sin lönehantering

Svevia har valt Agda PS för sin lönehantering. Affären stärker ytterligare Vismas position som en av de ledande leverantörerna av system och tjänster inom lön- och personalområdet på den svenska marknaden.

– Vi är oerhört glada och stolta att få förtroendet att leverera en funktionell och säker lösning för Svevias lönehantering, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda.

Blev rekommenderade Agda PS
Det var våren 2014 som Svevia beslutade sig för att byta lönesystem för hanteringen av sina 2 000 löner varje månad. En tidskrävande process där en av Visma Agdas referenskunder i samma bransch som Svevia blev en viktig del i beslutsprocessen.

– Givetvis bidrog den rekommendation vi fick av ett bolag i samma bransch när vi fattade vårt beslut. Vi valde Agda PS för att det är ett bra, stabilt och tryggt lönesystem samt att Visma Agda kunde leverera den utökade funktionalitet som vår organisationsstruktur kräver, säger Pia Lenkel, HR-chef på Svevia.

Om Svevia
Svevia är Sveriges ledande driftentreprenör och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i landet. Deras kärnverksamhet är att utföra nybyggnation samt sköta drift, service och underhåll av Sveriges vägar och annan infrastruktur.

Uppdragen omfattar allt ifrån vägar, gator, broar till järnvägar, hamnar och fjärrvärme och deras kunder är såväl offentliga som privata.

Om Visma Agda
Visma Agdas kunder finns inom flera branscher och verksamhetsområden. Som exempel kan nämnas företag som Boliden Mineral, SCA, Bilia, Pågen, Kinnarps och Hemtex.

Var fjärde löntagare i Sverige inom den privata sektorn får sin lön via systemet. Det innebär att cirka 5 000 svenska företag och organisationer använder Agda PS. Företaget ingår sedan april 2012 i Vismakoncernen.

För mer information, kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, 0431-44 94 00
Pia Lenkel, HR-chef på Svevia, 08-404 10 00 (på bild)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden