Gå direkt till innehåll
Sveriges Ridgymnasium väljer affärssystem i molnet från Visma

Pressmeddelande -

Sveriges Ridgymnasium väljer affärssystem i molnet från Visma

Sveriges Ridgymnasium har vuxit snabbt sedan starten 2005 och har nu skolor på 5 orter. De har nu valt Visma.net, ett affärssystem i molnet, vilket innebär att de inte behöver investera i nya servrar och alla användare får enkelt tillgång.

Sveriges Ridgymnasium växer och har bara under det senaste året öppnat två nya skolor. 

När den expanderande verksamheten krävde ett nytt affärssystem för ett mer effektivt och enhetligt arbetssätt förespråkade företagets IT-chef en molnlösning, och valet föll på Vismas affärssystem i molnet Visma.net.

- I takt med att vi expanderar är det fler och fler som ska arbeta i samma system. Då är det viktigt för oss med en lösning som stöder gemensamma processer och som enkelt kan nås av alla, oavsett var de arbetar säger Robert Bengtsson, styrelseordförande i Sveriges Ridgymnasium.

För Sveriges Ridgymnasium var det också ett krav med elektronisk attest av leverantörsfakturor.

- De personer hos oss som godkänner olika fakturor är utspridda över landet. Då är det inte hanterbart med manuella rutiner och pappershantering säger Carina Nobelius, vd på Sveriges Ridgymnasium.

Visma.net supporteras av Vismas certifierade partners, och Sveriges Ridgymnasium valde Vismapartnern Consili som har lång erfarenhet av att leverera helhetslösningar med affärssystem.

Om Sveriges Ridgymnasium
Sveriges Ridgymnasium (SRG) är en gymnasieskola, som idag finns på orterna Flyinge, Kungsbacka, Sigtuna, Svedala och Varberg. SRG startade 2005 och är en privatägd gymnasieskola med god ekonomi. Undervisningen bygger på Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk, profil Häst/Ridsport.

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Carina Nobelius, vd för Sveriges Ridgymnasium, 0706-20 15 71, carina.nobelius@ridgymnasium.nu

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88