Gå direkt till innehåll
Svenska Turistföreningen väljer ekonomisystem från Visma

Pressmeddelande -

Svenska Turistföreningen väljer ekonomisystem från Visma

Svenska Turistföreningen, STF, har effektiva flöden och processer som långsiktigt mål. Därför byter de ekonomisystem till Visma Control med funktion för elektronisk fakturahantering. Med en helintegrerad lösning får de styrning hela vägen.

– I vår verksamhet har vi ett stort antal fakturor i omlopp med flera personer som ska godkänna leverantörsfakturor innan de attesteras. Att minska antalet manuella steg besparar oss mycket tid och effektiviserar vårt arbete, säger Lena Walterholm, administrativ chef på Svenska Turistföreningen.

Processorienterat ekonomiarbete
För att till fullo svara mot Svenska Turistföreningens behov har Visma Control integrerats med bland annat bokningssystem och system för fakturering.

– Att alla våra system är integrerade gör att vi får en bra överblick och kan skapa flöden som täcker alla delar i verksamheten. Våra förhoppningar är att vi med Visma Control ska kunna arbeta mer processinriktat i vårt ekonomiarbete, fortsätter Lena Walterholm.

– Vi är glada och stolta över att Svenska Turistföreningen väljer Visma som leverantör. Med Visma Control får de ett modernt ekonomisystem som är process- och flödesorienterat och som förhoppningsvis kommer att effektivisera ekonomiavdelningens arbete, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Svenska Turistföreningens nya ekonomisystem kommer att vara i drift efter sommaren.

Om Svenska Turistföreningen, STF
Svenska Turistföreningen startade som en ideell förening och har i dag cirka 255 000 medlemmar. Under temat ”upptäck Sverige” vill STF främja turismen i Sverige. I verksamheten finns nära 350 vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor runt om i Sverige. STF samarbetar internationellt med HI Hostels. Antalet anställda är totalt 269 och omsättningen uppgick 2014 till cirka 300 miljoner.

Foto: STF/Gösta Fries

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Lena Walterholm, administrativ chef på Svenska Turistföreningen, 08-463 21 62, lena.walterholm@stfturist.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73