Gå direkt till innehåll
Svenska Taxiförbundet väljer Visma

Pressmeddelande -

Svenska Taxiförbundet väljer Visma

Svenska Taxiförbundet har tecknat samarbetsavtal med Visma Spcs. Avtalet ger förbundets medlemmar och medanslutna företag rabatt på det webbaserade fakturerings- och bokföringsprogrammet Visma eEkonomi.

– Vi vill ge våra medlemmar de allra bästa förutsättningarna för att sköta sin administration. Visma Spcs är Sveriges ledande leverantör av ekonomisystem och kan matcha våra krav på effektivitet och kvalitet, säger Per Juth, förbundsdirektör på Svenska Taxiförbundet.

Företräder 4 500 taxiföretag
Svenska Taxiförbundet företräder Sveriges taxiföretag. Bakom förbundet står nära 230 beställningscentraler med 4 500 anslutna taxiföretag och cirka 9 000 fordon, vilket motsvarar cirka 70 procent av taxibranschen.

Visma eEkonomi är framtaget för att passa mindre företag som vill sköta sin ekonomi på ett så enkelt sätt som möjligt. Eftersom det är webbaserat kan det användas var åkarna än befinner sig. Det går även att hantera löner, få hjälp med skatter och avgifter samt ta fram kontrolluppgifter via programmet.

Anpassat för branschen
Taxiåkarna tar emot avräkningen från beställningscentralen och får den bokförd direkt i Visma eEkonomi via ett bokföringsförslag. När åkaren lägger in leverantörsfakturor i Visma eEkonomi kan betalningsuppdragen skickas direkt till banken samtidigt som programmet bokför händelserna med automatik.

I ett samarbete med Taxiekonomen, Christer Franzén, har en taxikontoplan tagits fram som är speciellt anpassad för taxiåkare.

– Visma eEkonomi är med sin anpassade kontoplan för taxi den optimala ekonomilösningen för åkarna. Påminnelser av viktiga datum och kopplingar till internetbanken är andra viktiga funktioner som ska göra åkarnas arbetsdagar mer effektiva, säger Gunilla Jaltsén, produktansvarig på Visma Spcs.

Det nya avtalet trädde i kraft den 9 april 2015.

För mer information, kontakta
Gunilla Jaltsén, produktansvarig på Visma Spcs, 076-722 12 57
Claudio Skubla, kommunikationschef på Svenska Taxiförbundet, 073-635 02 25

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73