Gå direkt till innehåll
Svårare för småföretagen att förhandla med banken

Pressmeddelande -

Svårare för småföretagen att förhandla med banken

Varannan småföretagare upplever att det blivit svårare att förhandla med banken det senaste året. Det visar en undersökning av Visma.

– Alla företag behöver någon gång finansiering men företagare och långivare har ibland svårt att hitta varandra, säger Björn Lang, tf vd för programvaruleverantören Visma Spcs.

I Vismas undersökning, som besvarades av drygt 1 000 småföretagare, svarade ungefär hälften, 47 procent, ja på frågan på frågan ”Har det blivit svårare för ditt företag att förhandla med banken senaste året?”. 29 procent svarade nej, och resterande 24 procent uppger att de inte vet om det blivit svårare eller ej.

– Man kan även tänka på att det finns fler aktörer än bankerna att söka finansiering hos. Får du med dig en annan aktör så kan det bli enklare för banken att ge ett positivt besked. Och blir det nej hos en bank kan man alltid gå till en annan, säger Björn Lang.

Tre tips inför bankbesöket:
• Kontakta banken redan i ett tidigt skede. Banken kan coacha dig framåt och sätta dig i kontakt med andra viktiga aktörer som gör att du lyckas med ditt företagande.
• Gå in aktivt för att etablera en bra relation med din bank – tänk långsiktigt.
• Gör hemläxan med affärsplan och budget. Du behöver det för att lyckas och banken behöver det som underlag för sitt beslut.

Vismas undersökning genomfördes den 31 mars till den 8 april 2015 och totalt 1 081 småföretagare svarade.

Läs mer: Olika typer av finansiärer, hela listan

För mer information, kontakta
Björn Lang, tf vd för Visma Spcs AB, 070-872 72 29
Emma Cajnerud, pressansvarig Visma, 070-816 28 84

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73