Följ Visma

Statens maritima museer digitaliserar informationen med stöd av Visma

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2017 08:20 CET

Att ha god tillgång till information och samtidigt kunna behandla den på ett säkert sätt är nyckelbehov inom Statens maritima museers (SMM) alla verksamhetsområden. SMM digitaliserar nu informationshanteringen med Visma som systemleverantör.

SMM är en modern myndighet som använder ny teknik och kreativa lösningar för att göra sina museer tillgängliga för en bred publik. I takt med den digitala teknikens framsteg behövde SMM också verktyg för att möta krav från besökare och övriga intressenter kring den information som blir resultatet av myndighetens verksamhet.

– För att kunna hantera så mycket som möjligt av sin offentliga information i digital form på ett både effektivt och säkert sätt sökte SMM ett dokument- och ärendehanteringssystem som gav stöd för hela informationshanteringsprocessen. Valet föll på Formpipes system Platina som levereras och förvaltas av Visma Consulting, säger Andreas Hjalmarsson, försäljningsdirektör på Visma Consulting.

För mer information kontakta
Andreas Hjalmarsson, försäljningsdirektör Visma Consulting, 010-141 25 60, andreas.hjalmarsson@visma.com

Om Statens maritima museer
Statens maritima museer (SMM) driver Marinmuseum i Karlskrona samt Sjöhistoriska museet och Vasamuseet i Stockholm, men verkar också utanför museibyggnaderna till exempel genom forskningssamarbeten, marinarkeologi och nätverkande med ideella krafter. Myndighetens uppdrag är att bevara, utveckla och förmedla kunskap om och ge upplevelser av kulturarvet och härigenom ge perspektiv på samhällsutvecklingen. Museerna drar närmare en och halv miljon besökare årligen, sysselsätter 190 personer och omsätter ca 280 Mkr.

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Bifogade filer

PDF-dokument