Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stark ökning av nyföretagandet i juli

Under juli månad ökade nyföretagandet i landet med 17,2 procent jämfört med motsvarande månad förra året. Det visar Visma Spcs sammanställning av ny statistik från Bolagsverket.

Juli, som är den minst aktiva registreringsmånaden på året, noterades för 2 973 nya företag, att jämföra med 2 506 förra året. Det är en ökning med 17,2 procent.

Under perioden januari-juli 2010 har nyföretagandet ökat i samtliga 21 län. 35 624 nya företag har registrerats i år mot 30 292 under samma period förra året, vilket ger ett plus på 17,6 procent.

– Vad vi ser är en positiv utveckling som faktiskt har stått sig ett helt år. Nu kommer en kritisk höst när den positiva utvecklingen ska matchas med en förhållandevis stark period i fjol. Men om trenden håller i sig kommer Vismas prognos på 60 000 nya företag under 2010 att överträffas, säger Lars Fredell, informationschef för Visma Spcs.

Aktiebolagen ökar mest
Under juli månad ökade nyföretagandet i 12 av de 21 länen. I två län var antalet registreringar oförändrat och i sju minskade de.

Tendensen att antalet aktiebolag ökar mest – en effekt av det halverade aktiekapitalet den 1 april i år – står sig. Antalet nya aktiebolag var drygt 3 000 fler än antalet enskilda firmor under perioden januari-juli i år. Förra året var aktiebolagen bara 700 fler än de enskilda näringsidkarna under motsvarande period.

I den bifogade pdf-filen finns den kompletta statistiken för juli månad.

Länkar till mer information:
• Tabeller och grafik för fri publicering finns på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/visma
• Följ kampanjen för fler nya företag och möt nya småföretagare på www.nustartarviomsverige.se
• Nyheter och inspiration för företagare i iPhone-appen Visma Infoline www.vismaspcs.se/app

För mer information kontakta
Lars Fredell, informationschef för Visma Spcs AB, 0708-39 69 25, lars.fredell@visma.se

Ämnen

Taggar


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har drygt 4.000 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts cirka 1.200 personer.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88

Relaterat material