Gå direkt till innehåll
Sportlovstips i Stockholm: Barnens stora skidfest – prova på ett riktigt skidlopp

Pressmeddelande -

Sportlovstips i Stockholm: Barnens stora skidfest – prova på ett riktigt skidlopp

Lördagen den 23 februari börjar sportlovet i Stockholm. Då är det återigen dags för ett av Sveriges största skidlopp för barn – Visma Ski Classics 4 Kids som äger rum vid Täby Konstsnöspår. Loppet arrangeras av IT-företaget Visma i samarbete med Täby IS Skidklubb och är inspirerat av långloppstouren Visma Ski Classics där bland annat de legendariska tävlingarna Vasaloppet och Marcialonga ingår. Deltagande är gratis för alla barn i åldrarna 4-12 år.

Idén bakom loppet är att uppmuntra alla barn till aktivitet och friluftsliv och i år är det andra gången som evenemanget genomförs. Under 2018 var tävlingen var mycket populär med strax över 300 deltagare och i år väntas ännu fler barn i alla åldrar ställa upp.

Det blir en lekfull tävling i klassisk stil utan tidtagning och med vätskestationer efter spåret. Alla barn får ett eget startnummer som delas ut i Vismas tre våningar höga trailer med utsikt över hela tävlingsområdet. De yngre deltagarna åker en bana på 1,7 km och de äldre 2,7 km. Vid målgång får alla som deltagit en medalj. På plats finns det också möjlighet för deltagarna att prova på Skicross-arenan med hopp, portar, tunnlar och andra roliga aktiviteter.

Komplett skidutrustning finns att låna för de barn som inte har egen. Begränsat antal och först till kvarn.

När?
Lördagen 23 februari 2019

Spåret öppnar 10:00 och håller öppet till 13:00. Sista starten går 12:30.

Var?
Täby IS Skidor konstsnöspår, Vågsjö gård, 187 69 Täby

Vad kostar det?
Visma Ski Classics 4 Kids är gratis för alla barn mellan 4 - 12 år.

För praktisk information och anmälan besök https://www.visma.se/vismaskiclassics4kids/

Bildmaterial
Pressbilder från Visma Ski Classics 4 Kids finns här

Presskontakt
Elinor Sjögren, projektansvarig Visma Ski Classics 4 Kids, 073-052 85 33, elinor.sjogren@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 500 anställda, över 900 000 kunder och en omsättning på 11 389 miljoner norska kronor under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73