Gå direkt till innehåll
Smart teknik ger småföretagare en smidigare vardag

Pressmeddelande -

Smart teknik ger småföretagare en smidigare vardag

Många behöver kunna gå till tandläkaren eller hämta på förskolan under kontorstid ibland. Bland småföretagare uppger två av tre, 67 procent, att de kan sköta företagets administration från annat håll än arbetsplatsen tack vare webbaserade lösningar. Det visar en ny undersökning från Visma.

– En stor fördel med dagens moderna teknik är just flexibiliteten, att du kan jobba med ditt företag när och var det passar dig. Det är lättare än någonsin för småföretagare att få livspusslet att gå ihop, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Vismas undersökning visar att många småföretagare under dagtid även sköter andra sysslor än de som rör företaget. På frågan om de har gjort privata sysslor under kontorstid det senaste året svarade majoriteten att de har gjort det. Av småföretagarna svarar 65 procent att de har gått till tandläkaren eller läkaren, 56 procent att de har handlat, 41 procent att de har tränat och 25 procent att de har lämnat och hämtat barn på förskolan.

Att kunna sköta faktureringen i väntrummet hos läkaren eller göra inköp på bussen till hämtningen på förskolan innebär en stor frihet för många. Hela åtta av tio småföretagare i undersökningen, 85 procent, uppskattar möjligheten att kunna sköta privata sysslor på dagtid och tycker att det hjälper dem att få en smidigare vardag. Bara 4 procent uppger att det stressar dem att kunna utföra andra sysslor under kontorstid.

– Digitaliseringen innebär stora möjligheter för små och medelstora företag. Utöver en mer flexibel vardag kan de öka sin effektivitet och spara tid som kan läggas på att utveckla affärerna istället. Numera når man lätt ut till helt andra marknader än tidigare och det är enklare att utveckla smarta produkter och tjänster, säger Boo Gunnarson.

Allt fler småföretagare går över till att använda digitala arbetsverktyg, visar tidigare undersökningar från Visma. Det är också betydligt vanligare att ha alla sina system i molnet i dag än för bara något år sedan. 

För mer information, kontakta gärna
Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs, 070-872 72 32, boo.gunnarson@visma.com
Johanna Stier, pressansvarig Visma Spcs, 073-056 17 69, johanna.stier@visma.com

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes via e-post till omkring 18 000 småföretag mellan den 1 och 21 mars 2018. Sammanlagt svarade 965 företag på frågorna. Den geografiska spridningen av de svarande motsvarar ett statistiskt urval.Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 800 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster. Koncernen har fler än 7 000 anställda och omsatte 9 146 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73