Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Småföretagare tycker kommuner ska främja lokalt näringsliv

85 procent av Sveriges småföretagare tycker att kommuner ska gynna det lokala näringslivet i sina inköp. Det visar Visma Infolines senaste webbenkät.

Med anledning av nyheten att var fjärde svensk kommunpolitiker, enligt en pågående undersökning från Växjö universitet, kan tänka sig att kringgå lagen för att ge lokala företag fördelar ställdes följande fråga på Visma Infoline:

"Tycker du kommuner ska gynna lokala företag i sina inköp och beställningar?"

Hela 1.644 personer i småföretagarbranschen tyckte till i webbenkäten. 85 procent svarade ja på frågan och 15 procent svarade nej.

Visma Infoline är en nyhets- och informationstjänst med cirka 90.000 dagliga läsare, huvudsakligen i företag med färre än 20 anställda. I det segmentet har Visma Spcs drygt hälften av marknaden för bokföringsprogram.

För mer information kontakta
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs AB, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se

Ämnen


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll