Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Småföretagare tar jobbet med sig på semestern

Det blir lätt att få kontakt med landets småföretagare i sommar. Sex av tio läser nämligen sin e-post även när de har semester. Det visar en färsk enkät från Visma.

Enkäten besvarades av drygt 1 600 småföretagare runt om i landet. 61,7 procent uppgav att de läser jobbmejl på semestern, medan bara 29,8 procent svarade att de inte gör det.

– Det positiva får väl sägas vara att nästan en av tio (8,5 procent) valde det tredje svarsalternativet, att de ”ska försöka låta bli i år”. Även företagare behöver ju kunna känna att de kopplar bort jobbet när de ska hämta nya krafter, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs och själv småföretagare på den tid då e-posten inte var uppfunnen.

Över huvud taget är det dåligt ställt med småföretagarnas semestervila. En undersökning från Företagarförbundet visade att tre av tio bara skulle få en veckas ledighet förra sommaren. Färre än två av tio räknade med att komma upp i de lagstadgade fyra veckornas semester.

För mer information, kontakta
Lars Fredell, pressansvarig hos Visma, 0708-39 69 25
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs AB, 0470-70 60 39

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Alice Helleday

Alice Helleday

Presskontakt Presskontakt för Visma Sverige 070-358 19 71

Relaterat material