Gå direkt till innehåll
Skofabriken Kavat expanderar med affärssystem från Visma

Pressmeddelande -

Skofabriken Kavat expanderar med affärssystem från Visma

Visma Business och Vismas partner Exsitec blev svaret när Kavat sökte ett affärssystem att växa med. De avgörande faktorerna var att systemet har bra stöd för hantering av stora lager och en effektiv logistiklösning med smidiga flöden ända fram till kunden.

– Branschen är under ständig utveckling, och det går snabbt. Då gäller det att hänga med, möta kraven från kunder och leverantörer och stå rustade inför framtiden. Vi hanterar över 300 000 par skor varje år och trycket inför säsongerna är stort. Då är det avgörande att vi kan lita på vår lager- och logistikhantering och erbjuda ett mervärde och flexibilitet för kunderna. Vi vill bygga ett företag för framtiden och öppna för alla möjligheter säger Haris Fazlic, Vice VD på Kavat.

I takt med expansionen behövde Kavat ytterligare funktionalitet och bättre möjligheter till integration. De valde Visma Business som komplett affärssystemslösning med hantering av order, lager, ekonomi, kassa, webshop för återförsäljare, elektronisk fakturahantering och beslutsstöd.

– Vi ville ha en helhetslösning som hanterar hela flödet, från ax till limpa, och valde system och leverantör med omsorg. Vismas partner Exsitec kom hit och presenterade och gav ett personligt bemötande. I en föränderlig värld är kontakten med leverantören viktig. Vi utmanar oss själva hela tiden och ser att Exsitec är med oss i det – och de kan utmana oss, fortsätter Haris.

– Kavat är ett företag som strävar framåt och har en spännande resa framför sig när de utvecklar företaget och expanderar, och vi är glada över att vara med på den resan, säger Per Klingberg, kundansvarig på Exsitec.

Det ska vara lätt att vara kund
Kavats kunderbjudande innefattar en effektiv och smidig leverans. Med kassalösning, webshop för återförsäljare och fysiskt lager hos tredjepart är det många delar som ska fungera ihop och för det behövs en effektiv helhetslösning för logistik. Kärnpunkten är att det ska vara lätt att vara kund till Kavat – betalning, aviseringar, lagersaldo och order ska fungera enkelt och korrekt.

– Mångsidigheten i Visma Business gör att det passar både som ett affärssystem för att effektivisera Kavats egna processer, och för att förenkla för återförsäljare. Vi är stolta över att Kavat valt oss, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Om Kavat
Skofabriken Kavat är ett svenskt företag som idag, liksom vid starten 1945, producerar kvalitetsskor för barn och vuxna. Sedan 2008 säljer Kavat miljömärkta skor under EU Ecolabel och växer stadigt med en prognostiserad omsättning på drygt 85 miljoner under 2015.

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Haris Fazlic, Vice VD Kavat, 073-961 02 05, haris@kavat.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73