Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sju av tio företag saknar krisrutiner

Många mindre arbetsplatser saknar en färdig handlingsplan för krissituationer. Det visar en enkät med 1.500 svarande småföretag.

73 procent av dem som besvarade enkäten uppger att det inte finns rutiner för krishantering på deras arbetsplats. Bara en femtedel uppger att de har krisrutiner.

Ulf Strandberg, som är handläggare på Arbetsmiljöverket, är inte förvånad över resultatet.

- Vi vet att många företag saknar planer för kriser, säger han i en kommentar på Visma Infoline. Det kan exempelvis vara arbetsplatser som inte är särskilt olycksdrabbade och därför väljer att inte prioritera de frågorna så högt.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter ska alla företag oavsett storlek och bransch ha utrustning för första hjälpen. Företag med minst en anställd ska även ha rutiner för krishantering vid olycksfall och akut sjukdom.

- På små företag kan det handla om enkla rutiner som att veta vem man ska ringa om olyckan är framme. När en handlingsplan har tagits fram är det viktigt att informera de anställda om att den finns och vad den innehåller. En så enkel sak som att sätta upp rutinerna på anslagstavlan skapar både trygghet och ger gott stöd när något händer, säger Ulf Strandberg.

Vismas enkät genomfördes via nyhetstjänsten Visma Infoline och frågan som ställdes löd: "Finns det rutiner för krishantering på din arbetsplats?" Nyhetstjänsten har 80.000 dagliga läsare.

För mer information kontakta
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs AB, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se

Ämnen


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 14 000 anställda, 1 135 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 1 995 miljoner euro de senaste tolv månaderna, är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat material

Relaterade nyheter