Gå direkt till innehåll
Simrishamn bäst i landet på nyföretagande

Pressmeddelande -

Simrishamn bäst i landet på nyföretagande

Simrishamn är ”Årets nyföretagarkommun” i Sverige 2014. Priset på 100.000 kronor delades ut på mässan Eget företag i Stockholm i dag, fredag.

Åtta kommuner var nominerade till att bli 2014 års bästa nyföretagarkommun, när priset nu delades ut för tionde året i rad. Priset är instiftat av ekonomiföretaget Visma och NyföretagarCentrum.

– Många kommuner runt om i landet gör numera ett mycket bra arbete när det gäller att utveckla det lokala näringslivet. Därför är det stimulerande för oss att särskilt uppmärksamma dem som jobbar med nyföretagandet, där många av de nya arbetstillfällena skapas. I år ansåg juryn att Simrishamn visat upp det bästa jobbet, säger Rolf Dahlberg, vd för programleverantören Visma Spcs.

Starka lokala samarbeten
I sin motivering tar juryn bland annat fasta på hur Simrishamn samarbetar med driftiga nätverk för att utveckla en redan stark tradition av nyföretagande. Så här lyder juryns prismotivering:

”Simrishamns kommun har framgångsrikt utvecklat den tradition av nyföretagande som finns på Österlen. Kommunen driver ett påfallande konkret arbete med näringslivsfrågor i nära samverkan med bland annat NyföretagarCentrum och Ung Företagsamhet. Det är nyckeln till många nystartade företags framgångar i ett både köns- och åldersmässigt diversifierat näringsliv."

Engagemang som lönar sig
Nomineringarna till tävlingen ”Årets nyföretagarkommun” bygger på statistik över antalet nya företag per tusen invånare under perioden 1 januari 2013 till 30 juni 2014, alltså 18 månader. De nominerade kommunerna fick sedan beskriva de insatser som gjorts för att stimulera nyföretagandet på orten.

Representanterna för Simrishamn skriver bland annat så här i kommunens tävlingsbidrag:

”Nya företag och tillväxtföretag är identifierade i kommunens vision, där vi säger att vi ska uppmuntra den drivkraft och kompetens som finns i näringslivet. Vi ska skapa möjligheter för etablering och utveckling av tillväxtföretag som skapar arbetstillfällen.”

Tidigare vinnare
Priset ”Årets nyföretagarkommun” delades i år ut för tionde gången. Tidigare vinnare har varit Strängnäs 2005, Helsingborg 2006, Gnosjö 2007, Norrtälje 2008, Åre och Strömstad (delade vinnare 2009), Enköping 2010, Vara 2011, Sigtuna 2012 och Uppvidinge 2013.

Prispengarna ska enligt instiftarnas regler användas för att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet på den vinnande orten under de närmaste tre åren.

Bilden: Fr v: Lars Kindesjö, NyföretagarCentrum Simrishamn-Ystad-Tomelilla, Anders Johnsson (M), kommunstyrelsen, Anna Thott, kommundirektör, Karl-Erik Olsson (S), kommunstyrelsen och Lars Persson, näringslivsansvarig i Simrishamns kommun.

För mer information, kontakta
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs AB, 0705-20 01 30
Mats Evergren, marknadschef för NyföretagarCentrum, 08-14 44 00
Lars Persson, näringslivsansvarig i Simrishamns kommun, 0414-81 91 22 (även till mobil)
Lars Fredell, pressansvarig hos Visma, 0708-39 69 25

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat innehåll