Gå direkt till innehåll
Sexton skånska kommuner köper e-arkiv från Visma

Pressmeddelande -

Sexton skånska kommuner köper e-arkiv från Visma

SkånEarkiv, ett samarbete mellan sexton Skånekommuner, har tecknat ett avtal om leverans av e-arkiv från Visma Consulting. Avtalet har ett värde på sex miljoner kronor och sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år.

I början av 2019 gick flera skånska kommuner samman för att samarbeta kring införandet av ett e-arkiv, med Lunds kommun som drivande och förvaltande organisation. Projektet, som nu omfattar sexton kommuner, är i dagsläget ett av de största samarbetena kring e-arkiv i landet.

– E-arkivet ska brukas av alla de sexton kommunerna, men förvaltningen och det dagliga arbetet kommer att skötas av förvaltningsorganisationen i Lunds kommun. Samtliga samverkanskommuner kommer att nå systemet genom fjärranslutning och kommunerna ska bruka systemet i sina nuvarande IT-miljöer. Varje kommuns information ska kunna avgränsas från de övriga kommunernas, eftersom varje kommun fortsatt är sin egen arkivmyndighet, säger Mats Johansson, enhetschef vid Stadsarkivet i Lund.

Syftet med att göra denna gemensamma beställning av e-arkiv är att förenkla installation, support och nyttjande av systemet. De sexton kommunerna kommer att kunna stötta och inspirera varandra, samtidigt som man sparar tid och pengar på att välja samma lösning.

Införandeprojektet har startats och med hänsyn till Corona-situationen sker både utbildning och införande helt digitalt och utan resor.

– Visma Consultings vision är att skapa ett bättre samhälle med framtidens digitala lösningar. Att hjälpa dessa Skånekommuner att använda skattepengarna på bästa sätt ligger helt i linje med vår vision och vi ser fram emot att samarbeta med dem, säger Berit Backvid, affärsområdeschef på Visma Consulting.

Förutom värdkommunen Lund omfattar avtalet kommunerna Sjöbo, Landskrona, Bjuv, Klippan, Perstorp, Ystad, Örkelljunga, Skurup, Simrishamn, Åstorp, Svedala, Hörby, Tomelilla, Trelleborg och Ängelholm.

För mer information kontakta gärna:
Erika Berggren, försäljningschef på Visma Consulting, 070-588 66 24, erika.berggren@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 10 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Richard Börjesson

Richard Börjesson

VD Visma Consulting AB 070-5989200
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden