Gå direkt till innehåll
Säker inloggning på dina pensionssidor med Visma

Pressmeddelande -

Säker inloggning på dina pensionssidor med Visma

Pensionsmyndigheten valde Vismas lösning för säker inloggning och underskrift med e-legitimation till Pensionsmyndighetens e-tjänster. Affären är ett avrop på ramavtalet E-förvaltningsstödjande tjänster 2010.

Webbplatsen pensionsmyndigheten.se är en av Sveriges mest besökta sajter. Här kan du logga in med e-legitimation på ”Dina pensionssidor” och bland annat göra en pensionsprognos, ansöka om pension och byta fonder.

− Det blir än mer viktigt med en säker inloggning och underskrift, i takt med att vi i allt större utsträckning väljer att få information via webben i stället för på papper, säger Lars-Ove Lindvall på Visma.

Flera tjänster tillgängliga
Du kan numera ladda ner och läsa ditt pensionsårsbesked, det orange kuvertet, via webben. Du kan också avbeställa papperskuvertet och i stället, från nästa år, bli aviserad via e-post när ett nytt årsbesked finns för nedladdning via webben.

Visma levererar den eID-tjänst som hanterar all validering och de kontroller som behövs för att kunna använda e-legitimationer på Pensionsmyndighetens externa webbplats. Tjänsten är en komplett funktionstjänst för kontroll och användning av e-legitimationer. Den ska kunna identifiera användare för inloggning eller validera elektroniska underskrifter med e-legitimation.

Om Pensionsmyndigheten
Myndigheten ansvarar för den allmänna pensionen. Uppdraget är att administrera och informera om pensioner. Varje år betalar Pensionsmyndigheten ut 250 miljarder kronor till 1,9 miljoner pensionärer, genomför drygt 4 miljoner fondbyten och skickar ut 6,5 miljoner orange kuvert.

För mer information, kontakta
Lars-Ove Lindvall, kundansvarig hos Visma Consulting, 0910-58 66 20, lars-ove.lindvall@visma.com
Andreas Wikholm, vd för Visma Consulting, 08-633 22 50, andreas.wikholm@visma.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav 1 500 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73