Gå direkt till innehåll
Foto: Riksbyggen
Foto: Riksbyggen

Pressmeddelande -

Riksbyggen väljer Visma för automatiserad inköpsprocess

Riksbyggen har tecknat avtal med Visma Commerce avseende leverans av molnlösningen Visma Proceedo som automatiserar inköpsprocessen från beställning till betalning. Det nya systemet ska hantera över 270 000 leverantörsfakturor per år.

Lösningen effektiviserar hela kedjan från beställning till betalning genom automatisering och erbjuder en helt digital så kallad Purchase-to-Pay-process. Resultatet blir ökad avtalstrohet, minskat manuellt arbete och fullständig kontroll över hela inköpsprocessen.

Det nya avtalet förväntas effektivisera Riksbyggens verksamhet, erbjuda mobilitet med koppling till företagets serviceordercentral, förbättra möjligheten till uppföljning samt skapa mer ordning och reda.

– Vårt mål har varit att säkerställa att vidarefakturering sker och går snabbare än idag. Genom automatisk matchning av inköpsorder och faktura kommer fakturahanteringen kräva mindre resurser och vi kommer också kunna hantera flexibla fakturaadresser, säger Amir Chizari, CIO/CDO på Riksbyggen.

Riksbyggen utvecklar bostäder, både hyres- och bostadsrätter och är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Företaget förvaltar över 4 000 bostadsrättsföreningar och cirka 100 000 hyresrätter samt offentliga och kommersiella lokaler. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar. Företaget har cirka 3 000 anställda och kontor och verksamheter i mer än 400 orter spridda över hela landet.

– Av avgörande betydelse för vårt beslut att ingå avtal har varit att Visma besitter den erfarenhet, skicklighet och kompetens som behövs för en integrerad implementering av systemet i vår nuvarande systemmiljö, avslutar Amir Chizari.

Om Visma Commerce
Visma Commerce är Nordens största leverantör av inköps-, upphandlings- och anbudstjänster. Vi är den naturliga länken mellan köpare och säljare inom privat och offentlig sektor.

För mer information, kontakta gärna:
Stefan Norr, försäljningschef på Visma Commerce, 0733-98 11 55, stefan.norr@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 10 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Marie Ceder

Marie Ceder

Vd Visma PubliTech AB 070-261 33 41
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden