Gå direkt till innehåll
Rekordmånga tävlar om att bli Årets nyföretagarkommun

Pressmeddelande -

Rekordmånga tävlar om att bli Årets nyföretagarkommun

De nya företagen blir alltfler och det avspeglar sig direkt i nomineringarna till tävlingen ”Årets nyföretagarkommun” med 100.000 kronor till den vinnande orten. I år tävlar hela 16 kommuner mot varandra.

– Nu är det fart på nyföretagandet igen. Förra hösten var statistiken dyster ur entreprenörssynpunkt och bara två kommuner ansågs värda att nomineras. Nu är det nya tider och därför låter vi ännu fler få chans att ta hem den ärofulla titeln, säger Rolf Dahlberg, vd för programföretaget Visma Spcs.

Tävlingen ”Årets nyföretagarkommun” arrangeras av Visma Spcs i samarbete med NyföretagarCentrum. I år blir det sjätte gången som priset delas ut.

– När den ekonomiska krisen slog till för två år sedan bröts en tidigare mycket positiv trend när det gäller utvecklingen av nyföretagandet. Nu däremot kan vi se tillbaka på ett mycket mer positivt år, säger Mats Evergren på NyföretagarCentrum.

Dubblerat antal nominerade
Normalt sett nomineras en kommun vardera från de kategorier som kommunerna kan delas in i. I år dubblas antalet kandidater i varje kategori, vilket innebär att 16 kommuner står på startlinjen. Var och en högt rankad när det gäller antalet nya företag per tusen invånare de senaste 18 månaderna.

Prissumman på 100.000 kronor får den vinnande kommunen disponera för stipendier till lokala inspiratörer. Syftet är att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet. Juryn består av representanter för Visma Spcs och NyföretagarCentrum. Priset delas ut på den årliga mässan ”Eget företag” på Stockholmsmässan i Älvsjö den 21 oktober.

De nominerade kommunerna
Storstäder med förorter: Danderyd och Vaxholm
Större städer: Uppsala och Södertälje
Pendlingskommuner: Orust och Sigtuna
Glesbygdskommuner: Åsele och Bjurholm
Varuproducerande kommuner: Vara och Laxå
Övriga kommuner, fler än 25 000 inv: Strängnäs och Enköping
Övriga kommuner 12 500-25 000 inv: Leksand och Simrishamn
Övriga kommuner, färre än 12 500 inv: Tanum och Askersund

Tidigare vinnare: Strängnäs 2005, Helsingborg 2006, Gnosjö 2007, Norrtälje 2008 samt Åre och Strömstad, som delade på priset 2009.

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se
Mats Evergren, marknadschef NyföretagarCentrum, 08-14 44 00, mats.evergren@jobs-society.se

Ämnen

Kategorier


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har drygt 4.000 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts cirka 1.200 personer.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden