Gå direkt till innehåll
Redovisningsbranschen redo att växla över till rådgivning

Pressmeddelande -

Redovisningsbranschen redo att växla över till rådgivning

Sex av tio redovisningskonsulter, 56 procent, tror att de kommer att ägna mer av sin arbetstid åt rådgivning under det kommande året än vad de gör nu. Det visar en ny undersökning av ekonomiföretaget Visma Spcs.

– Många är redo att satsa på automatisering och mer rådgivning. Kundernas behov ändras i takt med teknikutvecklingen, vilket gör att redovisningsbranschen behöver anpassa sitt tjänsteutbud, säger Maria Nickolausson, Försäljningschef Redovisning och Revision, Visma Spcs.

I dag ägnar hälften av de svarande, 47 procent, en till två timmar i veckan åt rådgivning. Bara var femte, 18 procent, uppger att de ägnar mer än 5 timmar i veckan åt rådgivning. Undersökningen tyder dock på att detta är på väg att ändras. Sex av tio, 56 procent, tror att deras byrå kommer att arbeta mer med rådgivning under det kommande året än vad de gör nu.

Ännu fler tror att andelen rådgivningstimmar kommer att öka för branschen i stort. Sju av tio, 70 procent, tror att andelen rådgivningstimmar för branschen som helhet kommer att öka något eller mycket under det kommande året.

– Mitt råd är att fråga kunderna vad de behöver hjälp med och det kan ibland vara så enkelt som att förstå siffrorna i rapporten, säger Maria Nickolausson.

Om undersökningen
Undersökningen om redovisningskonsulternas syn på branschens framtid genomfördes via e-post till cirka 2 000 redovisningskonsulter mellan 24 augusti och 4 september 2015. 289 besvarade frågorna, vilket motsvarar en svarsfrekvens på 14 procent.

För mer information, kontakta
Maria Nickolausson,Försäljningschef Redovisning och Revision, Visma Spcs, 070-377 77 58
Jan Söderqvist, KAM och branschexpert Redovisning och Revision, Visma Spcs, 072-532 45 06

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73