Gå direkt till innehåll
Teamet på Kungsbacka kommun tillsammans med Stefan Norr, VD på Visma Proceedo
Teamet på Kungsbacka kommun tillsammans med Stefan Norr, VD på Visma Proceedo

Pressmeddelande -

Prisregn över offentlig sektor i Proceedo Digitaliseringspris!

För åttonde året i rad har Visma Proceedo delat ut pris till de organisationer som lyckats med sin digitalisering inom e-handel och uppnår automation och ökad kostnadskontroll.

Priset baseras på egen data och är en jämförelse med andra organisationers data. Priset blir ett tydligt sätt att både lyfta och se de organisationer som har målsättningar och ambitioner att lyckas med sin e-handel. Men det tydliggör också både för den egna organisationen och andra hur organisationer som lyckas gör.

Fem av sex priser kammades i år hem av offentlig sektor, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att drygt 50 % av offentlig sektor använder sig av Proceedo för sin e-handel idag. En av vinnarna, Kungsbacka kommun, har länge och målmedvetet arbetat med kommunens inköp och det märks. Kommunen är vinnare av priset “Högst andel touchless” på hela 56%. Det innebär att 56 % av deras fakturor redan är kända och godkända köp och därför går direkt till betalning helt utan mänsklig handpåläggning. Det ger stora besparingar i kommunen, både vad gäller tid och pengar.

- Min spontana reaktion är “tillsammans”! Ensam kan man inte göra underverk, men tillsammans och målmedvetet kan vi göra det, säger Eva Djervbrant Jacobsson, enhetschef e-handel och uppföljning på Kungsbacka kommun.

- Det är kul att se den höga ambitionsnivån som finns inom offentlig sektor idag. Så många engagerade människor och organisationer som sliter för att kommunens eller regionens pengar och tid ska användas på rätt sätt, säger Stefan Norr, VD Visma Proceedo.

  Botkyrka kommun och Orust kommun är årets två raketer. Båda vinner högst ökning i varsin kategori - Störst ökning Match och Störst ökning Touchless.

  - Vi hade inte gjort vår förflyttning utan samarbete med vår enhet för digital utveckling och våra superusers på förvaltningarna. Och så klart med e-handelsgruppen i ledarrollen, säger Senada Zilic, biträdande enhetschef, Leverantörsreskontra och e-handel, Botkyrka kommun.

  - Det är viktigt att vi lyfter de organisationer som sticker ut, som har förstått att det krävs en insats för att verkligen lyckas. Inte bara för organisationen i sig utan också för att visa andra hur långt man kan komma med sin e-handel om man fokuserar. Det är otroliga summor skattepengar som kan sparas eller användas på bättre sätt. Bra jobbat Kungsbacka, Orust och Botkyrka, säger Stefan Norr, VD Visma Proceedo.

   Ämnen

   Kategorier


   ---------------------
   Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Tillsammans är vi 13 500 anställda som är dedikerade till att göra morgondagen bättre för våra 1 400 000 privata och offentliga kunder i Europa och Latinamerika. 2021 hade Visma en omsättning på 2 081 miljoner euro. Besök oss på visma.se.

   Presskontakt

   Malin Carlson

   Malin Carlson

   Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

   Visma
   Box 4015
   203 11 Malmö
   Sweden