Gå direkt till innehåll
Pris mindre viktigt bland affärsresenärer

Pressmeddelande -

Pris mindre viktigt bland affärsresenärer

Mindre än hälften av affärsresenärerna anger pris som viktigaste kriterium när de väljer hotell, vilket innebär en minskning sedan förra året. På första plats ligger fortfarande hotellets läge. Det visar den senaste undersökningen från Visma bland affärsresenärer.

Visma Advantage har frågat sina kunder vad de tycker är viktigast när de väljer hotell i tjänsten. Undersökningen visar att intresset för priset har minskat kraftigt sedan förra året. I samma undersökning 2013 angav 61 procent att priset var viktigast, medan motsvarande andel i år bara är 46 procent.

– Att intresset för pris sjunker visar att affärsresenärer blivit mer medvetna om andra kriterier, till exempel att hotellet har ett bra läge och goda parkeringsmöjligheter. Detta innebär att hotellkedjorna behöver göra andra satsningar än att pressa priserna för att kunna slå konkurrenterna, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage.

Medvetna resenärer
– Resenärer är mer medvetna om nyttan med att se över en helhetsresa, alltså totalkostnaden för resan i förhållande till levererad service. Du tänker exempelvis ofta på hur du reser till staden, hur du tar dig från destinationsort till hotellet, från hotell till kontor. Men du funderar också över vad som ingår i priset – wifi, parkering, frukost, säger Fredrik Ljungqvist, First Hotels.

Hotellets läge fortsatt viktigast
Undersökningen visar att hotellets läge är klart viktigast bland de åtta undersökta kriterierna. Majoriteten av de svarande, 69 procent, anser att läget betyder mest när de väljer hotell. Förra året var motsvarande andel 75 procent.

Hotellets parkeringsmöjligheter är ett nytt kriterium för årets undersökning. 23 procent anser att detta är av stor vikt när de väljer hotell. Det som anses som minst viktigt är fortfarande tillgång till gym och spa.

Inköp för företag
Visma Advantage samförhandlar inköpsavtal för 15 000 små och medelstora företag. Tack vare den samlade köpkraften kan kunder hos Visma Advantage få tillgång till ett 40-tal starka inköpsavtal inom bland annat hotell, flygresor och affärsresebyråer. I samarbete med leverantörerna genomförs kundundersökningar regelbundet. 135 företagare deltog i undersökningen om val av hotell.

För mer information, kontakta
Henrik Salwén, vd för Visma Advantage, 08-534 817 63, henrik.salwen@visma.se
Fredrik Ljungqvist, Key Account Manager, First Hotels, 076 850 34 72, Fredrik.Ljungqvist@firsthotels.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73