Gå direkt till innehåll
Preem sökte helhetslösning för lön – valde Agda PS

Pressmeddelande -

Preem sökte helhetslösning för lön – valde Agda PS

När Preem sökte en helhetslösning för lönehanteringen var Agda PS det system som svarade bäst mot kravspecifikationen och presenterade de bästa lösningarna på testfallen. Det i kombination med att Agda PS är ett väletablerat lönesystem som har funnits länge på marknaden gjorde att Preem valde Agda PS från Visma.

Den största skillnaden på Preems HR Service Center, sedan de började arbeta i Agda PS, har märkts i utdatahanteringen. Här sparas tid i lönekörningsprocessen när de 1 250 lönerna per månad ska produceras. Att det går att se en preliminär lönespecifikation och bokföringsorder direkt i löneregistreringen är uppskattat av lönespecialisterna hos Preem.

Preems HR Service Center producerar löner för Preems huvudkontor i Stockholm, oljeraffinaderier (med både tjänstemän och kollektivanställda) i Lysekil och Göteborg samt för ett antal depåer runt om i landet.

– Vi har fått en förbättrad integration mot vårt ekonomisystem, med bland annat månatliga bokningar av förändring av semesterskuld samt andra upplupna löner i lönefilen. Systemet innehåller också välutvecklade, inbyggda standardfunktioner avseende pensionsredovisning samt övrig utdata och statistik, säger Jonas Alvunger på Preem.

Bra och enkel funktionalitet
– Medarbetarna uppskattar att det är så enkelt att logga in på webben och få åtkomst till sina saldon och andra uppgifter. Som systemansvarig underlättar det givetvis för mig att det finns omfattande funktionalitet för att behörighetsstyra både läs- och skrivrättigheter i Agda PS olika delar. Det är enkelt att ställa in exakt vad det är en viss typ av användare ska se och göra, säger Jonas Alvunger.

På Preem ser de även publiceringen av lönespecifikationer och kontrolluppgifter i Agda PS på webben som positivt då det är kopplat till företagets kärnvärden och mål gällande klimat- och miljömedvetenhet.

– Vi är glada att Preem upptäckt alla de här smarta rutinerna i Agda PS som ger ett effektivare lönearbete och som verkligen sparar tid, säger Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Agda. Affären med Preem stärker ytterligare Vismas position som en av de ledande leverantörerna av system och tjänster inom lön- och personalområdet på den svenska marknaden.

För mer information, kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, 0431-44 94 00
Jonas Alvunger, System Specialist & Payroll Coordinator, Preem, 010-450 13 16

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner m3 råolja varje år. Deras två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa och världen. Preem är marknadsledande i Sverige på eldningsolja och diesel, samt har en stark position på försäljning av bensin. Preems verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. De förädlar och säljer bensin, diesel och eldningsoljor till oljebolag, företag och privatpersoner i Sverige. Drygt hälften av produktionen exporteras.

Visma Agdas kunder finns inom flera branscher och verksamhetsområden. Som exempel kan nämnas företag som Boliden Mineral, SCA, Bilia, Pågen, Kinnarps och Hemtex. 525 000 löntagare får sina löner från Agda PS. Företaget ingår sedan april 2012 i Vismakoncernen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73