Följ Visma

Praktikertjänst bygger webbar med Visma som partner

Pressmeddelande   •   Apr 21, 2017 08:17 CEST

Praktikertjänst har valt Visma som helhetsleverantör för samtliga externa webbar, portaler och intranät. Fokus för Praktikertjänst var att hitta en samarbetspartner att arbeta effektivt och långsiktigt med.

– Praktikertjänst gör en genomtänkt satsning på att digitalisera sin externa och interna kommunikation. De valde Visma som samarbetspartner utifrån vår kompetens och vårt sätt att arbeta, vilket vi är stolta över. Nu ser vi fram emot att tillsammans med en engagerad kund ta nästa steg med deras samtliga webbar, säger Gustaf Snöbohm, affärsområdesansvarig på Visma Consulting.

Praktikertjänst valde Visma efter en upphandling med fokus på att hitta en samarbetspartner som de kan arbeta långsiktigt och målfokuserat med. Visma har lång erfarenhet av att bygga affärskritiska webblösningar baserade på Episerver och har ett brett nätverk av samarbetspartners. Det ger Praktikertjänst tillgång till spetskompetens inom områden som systemutveckling, förvaltningsledning, koncept, UX och grafisk design.

– Vi letade efter en partner som kunde förstå våra behov, omsätta dem i en kundanpassad förvaltningsorganisation och parallellt kunna bedriva effektiva utvecklingsprojekt. Samarbetet med Visma går mycket bra och arbetet bedrivs effektivt och kundorienterat. Sagt har blivit gjort, säger Stefan Hladisch, chef för internkommunikation på Praktikertjänst.

Praktikertjänst har över 9 000 delägare och medarbetare, och är den största koncernen inom privat tandvård samt hälso- och sjukvård i Sverige. Praktikertjänsts webblösningar är viktiga kanaler för den interna och externa kommunikationen och innefattar ett flertal e-tjänster för självadministration för målgrupperna.

– Visma har visat såväl kreativitet och lyhördhet som stort tekniskt kunnande vilket resulterat i flera webblösningar som vi är stolta över och känner oss hemma i, säger Stefan Hladisch.

För mer information kontakta
Gustaf Snöbohm, affärsområdesansvarig, Visma Consulting, gustaf.snobohm@visma.com, 070-689 19 12
Stefan Hladisch, chef internkommunikation, Praktikertjänst, stefan.hladisch@ptj.se, 070-420 33 53

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.