Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

PharmaSolutions levererar IT-lösning för ICA:s apotek

ICA har nu startat sin satsning på fullskaliga apotek under namnet Cura och som IT-lösning har man valt PharmaSuite från PharmaSolutions.

PharmaSuite är en fullt utvecklad butiksdatalösning med påbyggd modul för receptexpediering som baseras på den modernaste lösningen i Vismas produktportfölj, Visma Retail Suite kombinerat med komponenter ur Sirius IT:s produktportfölj.

Lösningen är framtagen för både nya och gamla aktörer på den omreglerade apoteksmarknaden och ett antal av de stora apoteksaktörerna har sedan tidigare valt PharmaSuite för sina apotekssatsningar. Bolaget PharmaSolutions ägs av Visma och Sirius IT.

– Avtalet med ICA omfattar leveransprojekt, licens och underhåll av PharmaSuite, vilket innebär att vi kommer att arbeta tätt tillsammans under många år. Vi är mycket glada över att ytterligare en stor och etablerad kedja, med alla förutsättningar att bli en kraftfull aktör på den nya apoteksmarknaden, har valt att samarbeta med oss. Det gör att vi känner oss stärkta i vår ambition att vara marknadsledande leverantör på marknaden för apotekssystem, säger Henrik Larsson, vd för PharmaSolutions.

Förra veckan öppnades de första Cura-apoteken i ICA:s regi och före sommaren ska man starta ett flertal apotek på olika orter i Sverige. Apoteken öppnas i större butiker som ICA Maxi och ICA Kvantum. Målet är att ha drygt 100 apotek klara inom två eller tre år som erbjuder receptfria och receptbelagda läkemedel samt farmaceutisk kompetens.

För mer information kontakta
Henrik Larsson, vd PharmaSolutions, tel +46 73 05 70 222, henrik.larsson@pharmasolutions.se

Ämnen

Kategorier


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har 3.700 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts drygt 1.000 personer.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat innehåll