Gå direkt till innehåll
Peter Gerhardsson ny vd för Visma Commerce

Pressmeddelande -

Peter Gerhardsson ny vd för Visma Commerce

Den första oktober tillträdde Peter Gerhardsson som ny vd för Visma Commerce. Peter har lång erfarenhet från IT-branschen och kommer närmast från IT-konsultbolaget Avanade, där han varit Sverigechef de senaste sex åren.

– Visma Commerce har i dag en stark position som leverantör av molnbaserade tjänster inom inköp, upphandling och anbud. Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda ett bolag där de tekniska möjligheterna är enorma och förväntan från kunderna höga, säger tillträdande vd Peter Gerhardsson.

Peter Gerhardsson kommer närmast från Avanade där han var Sverigechef i sex år. Tidigare har han även arbetat med försäljning på IT-bolagen Connecta och XLENT. Peter har lång erfarenhet av framgångsrik försäljning och starkt ledarskap. 

Visma Commerce avgående vd, Daniel de Sousa, går nu vidare inom koncernen och blir vd för Visma Spcs. 

– Det har verkligen varit ett privilegium att driva utvecklingen av upphandling och inköp under så många år, nu är dock tiden kommen för att lämna över stafettpinnen till någon annan. Jag är övertygad om att Visma Commerce kommer att utvecklas i rätt riktning under Peters ledning, säger avgående VD Daniel de Sousa.

Visma Commerce är Nordens största leverantör av molnbaserade inköps-, upphandlings- och anbudstjänster. Bolaget har över 700 kunder i privat och offentlig sektor och över 10 000 leverantörer som bevakar upphandlingar via bevakningstjänster.

För mer information kontakta
Peter Gerhardsson, tillträdande vd för Visma Commerce, tel: 076 -126 99 36
Daniel de Sousa, avgående vd för Visma Commerce, tel: 070-335 86 84

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73