Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pengar svag drivkraft att starta eget

Bara en av tio svenska småföretagare, 12 procent, startade eget företag för att tjäna mer pengar. Det visar en ny undersökning som programvaruföretaget Visma Spcs låtit göra.

- Nyföretagare vill skapa något som kan förbättra tillvaron för människor. Att tjäna pengar är ett kvitto på att man gör rätt, men det är inte den huvudsakliga drivkraften för entreprenören. Den som bara vill tjäna snabba pengar kan lika gärna spela på börsen,  säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

De viktigaste orsakerna till att starta eget företag:
• Ville prova att driva eget företag - 42 procent
• Ville ta chansen att få arbeta med det jag tycker är roligt - 32 procent
• Hade en affärsidé jag ville gå vidare med - 24 procent
• Trivdes inte med tidigare anställning - 16 procent
• Blev uppsagd från tidigare arbetsgivare - 12 procent
• Ville tjäna mer pengar - 12 procent
• Annat - 13 procent

Visma Spcs har i en enkätundersökning, genomförd den 25-26 augusti, ställt frågan "Vilka var de viktigaste orsakerna till att du startade eget företag?". 685 småföretagare har svarat. Det var möjligt att välja två av de sju föreslagna svarsalternativen.

- Många har en idé men överväger inte ens att starta eget, trots att det både är lätt att starta och kul att driva eget företag. Vi har därför lanserat webbplatsen "Nu startar vi om Sverige" och Nyföretagartelefonen. Där kan den som funderar på att starta eget få stöd och inspiration, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

Webbplatsen finns på www.nustartarviomsverige.se

För mer information kontakta:
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs AB, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs AB, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat innehåll