Gå direkt till innehåll
Oskarshamn väljer Vismas digitala stöd för HR, lön och bemanning

Pressmeddelande -

Oskarshamn väljer Vismas digitala stöd för HR, lön och bemanning

Oskarshamns kommun har tecknat avtal för Vismas marknadsledande publika helhetslösning som ökar automationen och förbättrar processerna inom HR, lön och bemanning.

– Vi har en utmanande framtid, men där vi ser att en automatisering och digitalisering av lön och HR kan hjälpa verksamheterna att nå deras mål, säger Monica Bergh, HR-chef i Oskarshamns kommun.

Oskarshamns kommun har tecknat ett avtal med Visma som innebär ett stort steg närmare målet att jobba mer digitalt och med hög grad av automation. Vismas publika svit, uppbyggd runt HR- och lönesystemet Personec P samt bemanningssystemet Medvind WFM, är en helhetslösning för alla faser – från rekrytering, anställning och lön till bemanning, utveckling och avslut.

Heltid som norm gav Oskarshamns kommun behov av förbättrat stöd och anledning att kartlägga nuläget för ett 50-tal processer kopplade till anställning, bemanningsplanering och lön. Det gedigna arbetet låg sedan till grund för upphandlingens kravställan som angav en målbild för processerna, snarare än preciserade krav på exakta arbetssätt.

– Digitalisering kräver att kommuner vågar testa nytt. Det räcker inte med att förfina det man alltid har gjort. Jag hoppas att fler anammar ett upphandlingsförfarande som öppnar upp för presentation av nya tekniska möjligheter. Just nu befinner vi oss i en spännande utvecklingsfas. Ny teknik som AI och maskininlärning kommer att ge Oskarshamn och andra kommuner än större möjligheter framöver, säger Marie Ceder, vd Visma PubliTech.


För mer information, kontakta:

Marie Ceder, vd Visma PubliTech, 010-141 33 41, 
marie.ceder@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 13 600 anställda, 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 1 741 miljoner euro år 2020 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Marie Ceder

Marie Ceder

Vd Visma PubliTech AB 070-261 33 41
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden