Gå direkt till innehåll
Ökning av aktiebolag i september

Pressmeddelande -

Ökning av aktiebolag i september

Sju av tio företag som registrerades i september, 68 procent, var aktiebolag. Det är en ökning med fem procent jämfört med förra året. Totalt registrerades 5 269 nya företag i september, 3 137 av dem var aktiebolag. Det visar statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt.

 – Det är glädjande att se att allt fler väljer aktiebolag som bolagsform. Aktiebolagsformen är den som ger störst flexibilitet och möjligheter till tillväxt, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Under de senaste fem åren har andelen aktiebolag ökat kraftigt bland nystartade företag. I september var 68 procent av de nyregistrerade bolagen aktiebolag, vilket kan jämföras med 63 procent samma månad förra året och bara 50 procent i september för fem år sedan. Sett till samtliga bolag startade under 2015 är 68 procent av dem aktiebolag. 

Det totala nyföretagandet går neråt
I september registrerades 5 269 nya bolag i hela landet, vilket kan jämföras med 5 437 nya bolag under samma månad i fjol. Det motsvarar en minskning med 3,1 procent. Under årets första nio månader har det totalt startats 46 341 nya företag i Sverige.

– Det är i små och medelstora företag som framtidens jobb skapas. Därför är det viktigt att göra det enkelt att starta företag i Sverige, säger Boo Gunnarson.

Om nyregistreringarna

I nyföretagandet räknas de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Många enskilda näringsidkare är enbart registrerade hos Skatteverket och finns då inte med i Bolagsverkets statistik.

För mer information, kontakta
Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, 070-872 72 32

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73