Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nyföretagandet ökade i hela landet i augusti

Under augusti månad ökade nyföretagandet i landet med 19,2 procent jämfört med motsvarande månad förra året. Det visar Vismas sammanställning av färsk statistik från Bolagsverket.

Augusti gav ett tillskott på 4 427 nya företag, att jämföra med 3 715 förra året. Den bolagsform som ökar mest är aktiebolagen, där ökningen i augusti var drygt 60 procent. Registreringen av aktiebolag har ökat kraftigt sedan aktiekapitalet halverades den 1 april i år.

Under perioden januari-augusti 2010 har nyföretagandet ökat i samtliga 21 län. 40 051 nya företag har registrerats i år mot 34 007 under samma period förra året, vilket ger ett plus på 17,8 procent.

Ökningen av nya företag är störst i Västerbotten med ett plus på 107 procent i augusti och drygt 33 procent sedan årsskiftet. Andra starka län i augusti var Dalarna, Kalmar och Västernorrland.

– Det vi nu noterar är ett helt år av positiv utveckling. Sedan förra sommaren har drygt 60 000 nya företag startats, 8 000 fler än i motsvarande period under den ekonomiska krisen. För oss på Visma är detta särskilt glädjande, eftersom tillväxtperioden sammanfaller med vår kampanj för fler nya företag, ”Nu startar vi om Sverige”, säger Lars Fredell, informationschef för Visma Spcs.

• I den bifogade pdf-filen finns den kompletta statistiken för augusti månad och för året.

Länkar till mer information:
• Tabeller och grafik för fri publicering finns på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/visma
• Följ kampanjen för fler nya företag och möt nya småföretagare på www.nustartarviomsverige.se
• Nyheter och inspiration för företagare i iPhone-appen Visma Infoline www.vismaspcs.se/app

För mer information kontakta
Lars Fredell, informationschef för Visma Spcs AB, 0708-39 69 25, lars.fredell@visma.se

Ämnen

Taggar


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har drygt 4.000 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts cirka 1.200 personer.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88

Relaterat material

Relaterade nyheter