Gå direkt till innehåll
​Nyföretagande i takt med förra året

Pressmeddelande -

​Nyföretagande i takt med förra året

Årets nyföretagande i landet följer i stort sett samma utveckling som under förra året. Till och med november har antalet nya företag ökat med 2,2 procent jämfört med i fjol. Det visar statistik som ekonomiföretaget Visma sammanställt från Bolagsverket.

− Som det ser ut nu kommer vi att få lika många nya företag i landet som förra året, vilket skulle innebära drygt 60 500 nya företag. Alla behövs för att skapa nya möjligheter och nya arbetstillfällen, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

Året står på plus
Under årets första elva månader har registreringen av nya företag i landet ökat från 55 220 förra året till 56 461 i år. I november registrerades 5 330 nya företag i Sverige mot 5 095 motsvarande månad i fjol, en ökning med 4,6 procent.

Storstäderna växer
Stockholms och Göteborgs kommuner är fortsatt pådrivande för nyföretagandet i sina respektive regioner. Stockholm har en ökning under året med 3,1 procent, medan Göteborg har ökat med 6,5 procent sedan årsskiftet.

Under månaden ökade registreringarna i 14 av landets 21 län. Gotland var starkast med en ökning på 33,3 procent. Även Västmanlands och Kalmar län hade goda ökningar, medan Jämtland hade störst minus i november.

Om nyregistreringarna
I nyföretagandet räknas de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Många enskilda näringsidkare är enbart registrerade hos Skatteverket och finns då inte med i Bolagsverkets statistik.

Bilaga: Länsvis statistik för november och årets första elva månader.

För mer information, kontakta
Lars Fredell, pressansvarig hos Visma, 070-839 69 25
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs, 070-520 01 30

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 100 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73