Följ Visma

Nya arbetsgivaravgifter och nya byggmomsen i Vismas program

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2007 08:26 CEST

Visma har säkerställt att landets småföretagare kan hantera de nya arbetsgivaravgifterna och den omvända byggmomsen. Alla berörda program för lönehantering och redovisning från Visma Spcs och Visma Xor är anpassade för de nya regler som börjar gälla den 1 juli.

- Eftersom Visma har tiotusentals användare av program som exempelvis SPCS Administration, XOR Compact och en serie löneprogram för olika företagsstorlekar är det en självklarhet att uppdatera programmen så snart regelverken ändras, säger Rolf Dahlberg, vd i Visma Spcs och Visma Xor.

De kunder som behöver uppdatera sina program får information från Visma under juni månad. I flera fall kan nya versioner enkelt laddas ner via internet.

Det är i huvudsak två nya regler som börjar gälla den 1 juli: sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar och ändrade regler för momsredovisning i byggsektorn.

Arbetsgivaravgiften sätts ner för 18-25-åringar. Nedsättningen gäller för löneutbetalningar som görs från 1 juli och tillämpas första gången i skattedeklarationen i augusti 2007. Skattedeklarationen får två nya rutor för att hantera ändringen, vilket Vismas löneprogram bland annat anpassats för.

I byggsektorn införs omvänd skattskyldighet, som innebär att det är köparen och inte säljaren som ska redovisa och betala moms. De nya bestämmelserna omfattar bland annat mark- och grundarbeten, bygg- och anläggningsarbeten samt bygginstallationer.

Den omvända momsen kräver ändringar både i rutiner och i de program som företagaren använder. Därför har Vismas samtliga berörda redovisningsprogram anpassats till de nya reglerna.

Mer information om hur regeländringarna påverkar programmen finns på www.vismaspcs.se/nyaregler.

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs och Visma Xor, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se

Bifogade filer

PDF-dokument