Följ Visma

Ny VD på Visma Retail satsar på fortsatt expansion

Pressmeddelande   •   Nov 10, 2016 11:00 CET

En växande produktportfölj och fortsatt satsning på expansion är bakgrunden till att Visma Retail AB nu får en ny VD. Tillträdande VD Per Mandorf är nuvarande säljdirektör på företaget och kommer i sin nya roll ha fokus på fortsatt tillväxt. Nuvarande VD:n Andreas Schäfers går vidare inom koncernen och blir ansvarig för produktbolagen inom hela Visma Retail-divisionen.

– Detaljhandeln är en bransch i förändring. Digitaliseringens framfart, konsumenternas ökade krav och förväntningar på handeln medför att detaljister behöver se över sin fortsatta strategi. Med en vassare paketering av våra produkter och tjänster stöttar vi våra kunders verksamhetsutveckling som bidrar till lönsamhet och ökad försäljning. Jag har fullt förtroende för att både Andreas Schäfers och Per Mandorf kommer lyckas väl i sina nya roller, säger Peter Fischer, Divisionsdirektör på Visma Retail.

Per Mandorf rekryterades till Visma Retail AB som försäljningsdirektör och vice VD för tre år sedan, efter att ha jobbat i ledande positioner inom svensk detaljhandel i över 15 år.

– Vi har en spännande tid framför oss med fortsatt expansion på den svenska marknaden. Fokus ligger på att skapa ytterligare mervärde och konkurrenskraft för våra kunder. Med djup förståelse för branschens utmaningar och möjligheter ser jag fram emot att vidareutveckla bolaget tillsammans med våra kompetenta medarbetare, säger Per Mandorf, tillträdande VD på Visma Retail AB.

Andreas Schäfers kommer att ingå i styrelsen för Visma Retail AB och tillträder som chef för Visma Retail-divisionens samtliga mjukvarubolag. Bolagen har spetskompetens inom kassa-applikationer, Retail ERP, kundlojalitetssystem, apotekssystem, mobila shoppinglösningar och app-utveckling.

– Mitt uppdrag är att ytterligare spetsa våra produkter för att nå ut väl både i Sverige, Norden, liksom Europa. Jag ser fantastiska möjligheter med den transformation som nu sker inom detaljhandeln där våra produkter kommer att spela en stor roll för den fortsatta branschutvecklingen, säger Andreas Schäfers, tillträdande chef för produktbolagen inom Visma Retail-divisionen.

För mer information kontakta
Peter Fischer, Divisionsdirektör på Visma Retail, 070-350 61 16, peter.fischer@visma.com
Per Mandorf, tillträdande VD på Visma Retail AB, 070-425 82 34, per.mandorf@visma.com

Om Visma Retail
Vi hjälper detaljister att framgångsrikt attrahera kunder till sina handelsplatser, öka försäljning genom förbättrad shoppingupplevelse och skapa lojala kunder. Detta genom smart användning av teknik som stödjer nödvändiga processer på alla nivåer. Vi erbjuder kompletta front- och backoffice-lösningar med ett brett utbud av tjänster. Detta inkluderar exempelvis: kassasystem och centrala system för butiksdrift, lojalitetssystem samt tjänster som projektledning, rådgivning, support, teknisk service och IT-drift. 

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Bifogade filer

PDF-dokument