Gå direkt till innehåll
Ny tjänst ska hjälpa företag att få betalt i tid

Pressmeddelande -

Ny tjänst ska hjälpa företag att få betalt i tid

InExchange och Visma Collectors utökar sitt samarbete och lanserar tjänsten Påminnelse & Inkasso. Tjänsten kommer att automatisera och förenkla påminnelseprocessen för tusentals företag landet över.

– Våra kunder har mycket att göra, och med de system som finns i dag tvingas de sköta en stor del av arbetet med påminnelser och inkasso manuellt. Med den nya tjänsten hoppas vi kunna avlasta dem administrativt samtidigt som de får in sina betalningar i tid, säger Anders Markström, affärsarkitekt på InExchange.

Ett knapptryck bort
Med tjänsten Påminnelse & Inkasso kan de företag som använder sig av InExchange fakturahantering med ett knapptryck skicka ut påminnelser och inkassokrav för sina obetalda fakturor. Alla påminnelse- och inkassoärenden går sedan automatiskt vidare till Visma Collectors som tar hand om ärendet.

– Samarbetet innebär att kunderna får alla fördelar med en specialiserad samarbetspartner samtidigt som kunden behåller full kontroll på sina ärenden. Med kortare betaltid och minskat antal påminnelser och inkassokrav ökar lönsamheten och risken för kreditförluster minskar, säger Anders Linden, försäljningschef på Visma Collectors

Sharp Skövde är ett av de företag som varit pilot för den nya tjänsten.

– Vi har kortat tiden för påminnelsehantering med drygt 75 procent och vi märker tydligt att pengarna kommer in snabbare nu än vad de gjorde tidigare, säger Robert Wendel, vd för företaget.

Om Visma Collectors och InExchange
Visma Collectors är ett av Sveriges största inkassobolag och erbjuder lösningar för påskyndande av betalningsflöden. Företaget har lång erfarenhet av att hjälpa företag att få betalt och har hittat en framgångsrik balans mellan rättviseprincipen och medmänsklighet.

InExchange erbjuder faktureringslösningar för företag via affärsnätverket InExchange Network.
Företaget har sedan starten 2008 haft målet att automatisera affärsprocesser för alla företag, oavsett storlek eller tekniska förutsättningar.

Visma och InExchange är partners sedan augusti 2013 och samarbetar via ett flertal tjänster inom automatiserad affärskommunikation, bland annat e-fakturering och nu även inkasso- och påminnelsehantering.

För mer information, kontakta
Anders Linden, försäljningschef på Visma Collectors, 073-374 39 88
Thordur Erlingsson, vd för InExchange 070-349 76 13
Robert Wendel, vd för Sharp Skövde 0500-44 51 34

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73