Gå direkt till innehåll
Ny möjlighet för kommuner att spara miljoner på  effektivare hjälpmedelshantering

Pressmeddelande -

Ny möjlighet för kommuner att spara miljoner på effektivare hjälpmedelshantering

Visma Sesam hjälper redan regioner att uppnå kostnadseffektivitet i ruljansen av rullstolar, kryckor och andra hjälpmedel. En ny paketering anpassad efter kommunala behov, ger förutsättning att öka kontrollen, spara skattepengar och förbättra servicen.

– Många kommuner skulle spara mångmiljonbelopp på att styra upp hanteringen av hjälpmedel. En process som möjliggör ökad återanvändning och att hjälpmedel finns tillgängliga när de behövs, är både hållbar och förbättrar människors livskvalitet, säger Jenny Karlén, produktmarknadschef för Visma Sesam.

Ansvaret och hanteringen av hjälpmedel skiljer sig åt från kommun till kommun. En del saknar fortfarande bra digitala stöd som ger överblick och kontroll på att rullstolar och andra hjälpmedel används optimalt och inte tappas bort.

Sparar samhällskostnader på flera plan

Det finns många sätt att visa på värdet av att ha koll på lagret och ruljansen av brukade hjälpmedel. Om till exempel en lyftsele saknas har det en negativ inverkan på livskvaliteten, men det kan också försena hemgången från sjukhuset. Då till en kostnad för skattebetalarna.

Många hjälpmedel kan också återanvändas efter att ha rekonditionerats till en låg kostnad. Om kommunen däremot tvingas köpa nytt är snittpriset för dyrare hjälpmedel – som en elscooter, lyft eller cykel – 19 600 kronor.

Nyhet! Visma Sesams paketering för kommunala behov

Visma Sesam heter den marknadsledande lösningen för att optimera hanteringen av hjälpmedel och säkra en kostnadseffektiv och trygg vård. Systemet har utvecklats i nära samarbete med regionerna, men har potential att effektivisera all hjälpmedelshantering. Därför lanserar Visma nu en ny paketering som bara består av de delar en kommun har störst nytta av.

– Visma Sesam för kommuner ger möjlighet att styra verksamheten och optimera hela kedjan, utan att betala för mer än man behöver. I slutändan handlar det om ökad trygghet och bättre kvalitet. Snabbare och enklare handläggning ger också mer tid till brukaren, säger Jenny Karlén.

För mer information kontakta

Marie Ceder, vd för Visma PubliTech AB, 070-261 33 41, marie.ceder@visma.com

Jenny Karlén, Produktmarknads chef Visma Sesam, 073-660 30 72, jenny.karlen@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med 12 500 anställda, 1 000 000 kunder och en omsättning på 1 741 miljoner euro under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Presskontakt

Marie Ceder

Marie Ceder

Vd Visma PubliTech AB 070-261 33 41