Gå direkt till innehåll
Ny framtidssatsning av Visma i hela Norden

Pressmeddelande -

Ny framtidssatsning av Visma i hela Norden

I dag tar Visma ett viktigt steg i sin satsning på småföretagen i de nordiska länderna. Det görs genom att Vismas internationella serie ekonomiprogram, Visma Avendo, lanseras i nya versioner samtidigt i Norge, Danmark, Finland och Sverige.

– Den här lanseringen stärker Vismas position som den ledande nordiska aktören när det gäller produkter och tjänster till företag av alla storlekar. Med Avendo-serien riktar vi oss till små och medelstora företag. Det finns ungefär en miljon sådana företag i Norden, så marknaden är gigantisk, säger Björn Lang, ansvarig för Vismas internationella småföretagssatsning.

Visma Avendo introducerades som internationell produktserie på marknaden för mindre företag för drygt fem år sedan. Det första landet för etablering utanför Sverige var Norge. Visma Avendo har sedan också etablerats i Danmark och Finland.

Samtidig lansering
I alla fyra länderna släpps nu samtidigt nya versioner och varianter i produktserien Visma Avendo. I Sverige kommer det helt nya Visma Avendo Ekonomi 60. Lanseringen markerar också starten på en tydlig satsning på den framtidsinriktade programserien.

I Avendo-programmen arbetar användaren i ett modernt och lättanvänt gränssnitt med företagets ekonomidelar – allt ifrån bokföring, fakturering, orderläggning, leverantörer, betalningar, budget, projekt till språk och valutor.

– Med den erfarenhet vi har av att leverera ekonomiprogram till tiotusentals småföretagare i Norden, ser vi att Visma Avendo är framtidens ekonomiprogram. Programmet körs på den egna datorn eller på företagets nätverk och samverkar sedan med det utbud av för- och eftersystem samt internettjänster som Visma och andra leverantörer erbjuder, säger Björn Lang.

Visma Avendo ingår i produktutbudet från Visma Spcs, som också svarar för utvecklingen av programmen och den internationella etableringen av programserien.

• Läs mer om funktioner och teknik på www.vismaspcs.se/avendo
• Pressbilder finns på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/visma 

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Björn Lang, affärsutvecklingschef hos Visma Spcs, 0470-70 60 29, bjorn.lang@visma.se

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster och butiksdatalösningar. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 220 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 100 anställda, varav 1 200 i Sverige. Läs mer på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73