Gå direkt till innehåll
Norrtälje tog emot Vismapriset till Årets nyföretagarkommun

Pressmeddelande -

Norrtälje tog emot Vismapriset till Årets nyföretagarkommun

Norrtälje har länge arbetat målmedvetet för att skapa goda förutsättningar för företagande. Initiativkraft och bred samverkan har gett resultat. Därför kan Norrtälje nu titulera sig Årets nyföretagarkommun 2008.

- Den här utmärkelsen betyder givetvis mycket goodwill för Norrtälje. Vi får ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete fungerar och det stärker självförtroendet hos företagarna i kommunen, säger kommunalrådet Kjell Jansson.

Breda samarbeten
Norrtäljes framgångar grundar sig till stor del på ett gott samarbete mellan politik och näringsliv. Engagerade företagarföreningar, banker, kommunen och inte minst ett nystartat Nyföretagarcentrum jobbar tillsammans för att skapa grogrund för företagande.

– Det är nödvändigt med samverkan, säger Kjell Jansson. Vi kan inte lösa problemen inne i ett rum på kommunhuset. Politikerna ska vara tillgängliga och kommunen ska fungera som ett smörjmedel, inte en tungrodd byråkrati.

Ett exempel på minskad byråkrati är att kommunen har kortat ner handläggningstiden för bygglov till tre veckor. Ett annat är att kommunalrådet själv har öppet hus för nyföretagare en gång i månaden.

Fjärde vinnaren
Priset ”Årets nyföretagarkommun” är instiftat av program- och tjänsteleverantören Visma och stiftelsen Jobs and Society, som står bakom Nyföretagarcentrum. I år delades priset ut för fjärde gången. Strängnäs, Helsingborg och Gnosjö är de tidigare vinnarna. Prispengarna ska enligt instiftarnas regler användas för att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet på den vinnande orten.

För mer information kontakta Lars Fredell, informationschef Visma, 0708-39 69 25, lars.fredell@visma.se

Ämnen


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 13 600 anställda, 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 1 741 miljoner euro år 2020 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88

Relaterat material

Relaterade nyheter