Gå direkt till innehåll
Stefan Norr, VD på Visma Proceedo tillsammans med Marie-Louice Drougge, Nordea
Stefan Norr, VD på Visma Proceedo tillsammans med Marie-Louice Drougge, Nordea

Pressmeddelande -

Nordea vinner Digitaliseringspris under Visma Proceedo Community Live

För åttonde året i rad har Visma Proceedo delat ut pris till de organisationer som lyckats med sin digitalisering inom Purchase-to-Pay och uppnår automation och ökad kostnadskontroll. Vinnare av årets pris “Högst andel match” blev Nordea.

Syftet med priset är att på ett tydligt sätt lyfta de organisationer och företag som har målsättningar och ambitioner att lyckas med Purchase-to-Pay. Men också för att tydliggöra både för den egna organisationen och andra hur organisationer som lyckas gör. Priset baseras på bolagens egna data och jämförs mellan deltagande organisationer.

Nordea vann överlägset kategorin “Högst andel match” på otroliga 90 % av den totala fakturavolymen. Det handlar om långt över en halv miljon fakturor årligen och är ett direkt resultat av ett hårt och strategiskt arbete med Purchase-to-Pay. Som ett betydande bolag i Nordens näringsliv som valt att arbeta med Proceedo, lyckas Nordea inte bara med att automatisera, de rullar även framgångsrikt ut Proceedo till nya bolag inom sin koncern världen över, senast i New York och London.

- Med ökad automatisering får vi mer tid till kvalitetsarbete. Vi får nöjdare användare och bättre kontroll på våra inköp, säger Marie-Louice Drougge, på Nordea.

- Det är fantastiskt att följa Nordea. År efter år matchas 90 % av deras totala fakturavolym mot en order eller ett avtalsobjekt, en tydlig effekt av att arbeta både strategiskt och operationellt med automatisering inom Purchase-to-Pay. I tillägg innebär det också en imponerande hög grad av kostnadskontroll. Massvis av tid sparas eller snarare kan fördelas till andra uppgifter som skapar mer värde för företaget än att just matcha inköp mot fakturor. Purchase-to-Pay när det fungerar som allra bäst, säger Stefan Norr, VD Visma Proceedo.

  Ämnen

  Kategorier


  ---------------------
  Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Tillsammans är vi 13 500 anställda som är dedikerade till att göra morgondagen bättre för våra 1 400 000 privata och offentliga kunder i Europa och Latinamerika. 2021 hade Visma en omsättning på 2 081 miljoner euro. Besök oss på visma.se.

  Presskontakt

  Malin Carlson

  Malin Carlson

  Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

  Visma
  Box 4015
  203 11 Malmö
  Sweden