Gå direkt till innehåll
MTR kopplar samman lön och HR med hjälp av Visma

Pressmeddelande -

MTR kopplar samman lön och HR med hjälp av Visma

Ett nytt avtal med Visma Talent och HR-plus 8 innebär att chefer på MTR Nordic hanterar allt från rekrytering och lön till utbildning och behörigheter i en komplett och effektiv HRM-lösning.

– Inför beslutet om ett nytt lönesystem sökte vi en lösning som möjliggör att hela HR-floran kan prata med varandra. En leverantör som kopplar ihop HR och lön kommer att effektivisera oss, eftersom våra chefer sparar mycket tid på administration av anställda och lönespecialisterna får mer kvalificerade uppgifter, säger Lennart Sjöqvist, lönechef på MTR Nordic AB.

MTR driver tunnelbana, pendeltåg samt kommersiell tågtrafik och har närmare 6000 medarbetare. Nu vill de växa på den nordiska marknaden och så sent som i december vann MTR upphandlingen att driva Mälardalens regionaltåg. Det innebär att ytterligare 500+ medarbetare ska in i lönesystemet mot slutet av året.

Redan 2018 anlitade MTR en konsultfirma som gick igenom alla processer och identifierade vad som saknades. Efter en extern remiss till flera leverantörer av HR och lön, föll valet till sist på Visma Talent och HR-plus 8. Tillsammans bildar de en helhet som möjliggör hantering genom hela cykeln – från rekrytering, utbildning och behörigheter till lön, undersökningar och medarbetarsamtal – där alla processer hämtar information från samma källa.

– Du uppnår inte full nytta om inte alla system hänger ihop. Ur ett användarperspektiv är det viktigt att du känner igen dig och lätt kommer åt det du behöver. Snart får Visma Talent och HR-plus 8 ett gemensamt gränssnitt som ger upplevelsen av att allt inom HRM hanteras i ett och samma system, säger Sofia Gerstenfeld, vd Visma Enterprise.

För mer information kontakta:

Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise, 010-141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Sofia Gerstenfeld

Sofia Gerstenfeld

VD Visma Enterprise AB 010-141 15 01