Gå direkt till innehåll
Joachim Due-Boje, MRF och Borislav Sinik, Visma Movenium
Joachim Due-Boje, MRF och Borislav Sinik, Visma Movenium

Pressmeddelande -

MRF och Visma i samarbetsavtal kring digitala personalliggare för fordonsservice

Från och med den 1 juli 2018 införs ett krav på personalliggare inom Fordonsservice efter ett beslut från Regeringen. Syftet är bland annat att stävja svartarbete och skattefusk. För att göra det enklare för företag inom fordonsservice att följa de nya riktlinjerna har MRF - Motorbranschens Riksförbund tecknat ett samarbetsavtal med Visma som innebär att MRF:s medlemmar nu får tillgång till Vismas teknik för digitala personalliggare.

– Många av våra 1 500 medlemmar kommer att arbeta med personalliggare varje dag och därför blir det väldigt viktigt med lättanvända och lättillgängliga digitala lösningar som minimerar den administrativa bördan och gör det enkelt att följa lagkraven. Vårt mål är det ska vara lika enkelt att uppdatera personalliggaren som att göra en uppdatering på sociala medier via mobilen, säger Joachim Due-Boje, servicemarknadsansvarig på MRF.

Det nya lagkravet på Personalliggare skapar konkurrens på lika villkor och motverkar social dumpning. Personalliggare är dessutom en del i den kommande kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad. 

– Vi på Visma har sedan 2016 erfarenhet från Skatteverkets krav om digitala personalliggare inom byggbranschen. Vår molntjänst Visma Entry är en komplett lösning för att möta Skatteverkets nya krav för digitala personalliggare även inom fordonsservice, säger Borislav Sinik, Country Manager för Visma Movenium.

Genom avtalet får MRF:s samtliga medlemmar tillgång till Visma Entry till färdigförhandlade förmånliga villkor.

– Visma Entry är enkel att använda och du kan i realtid se arbets- och frånvarotimmar i din mobil, surfplatta eller dator. Lösningen kan också enkelt integreras med befintliga lön och affärssystem, avslutar Borislav Sinik.

Läs mer om digitala personalliggare här.


Fakta om branschen och de nya kraven

Lagstiftningen för personalliggare gäller alla verksamheter som sysslar med fordonsservice för personbil, lastbil, maskiner och skadeverkstad. Personalliggaren ska hållas tillgänglig i verksamhetslokalen, så att Skatteverket vid kontrollbesök omedelbart ska kunna kontrollera varje verksam persons för- och efternamn, personnummer samt vilka tider arbetspassen börjar och slutar.


För mer information kontakta

Borislav Sinik, Country Manager för Visma Movenium, 08-408 088 72, borislav.sinik@visma.com

Jeanette Edman, Marknadskoordinator på Motorbranschens Riksförbund, 08-701 63 00, jeanette.edman@mrf.se

Ämnen

Kategorier


MRF (Motorbranschens Riksförbund) är branschorganisationen för den seriösa bilhandeln och bilverkstäderna i Sverige. Våra medlemmar finns på 1500 platser, omsätter 130 miljarder och har 40 000 anställda.

Läs mer om MRF på https://www.mrf.se/

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017. 

Läs mer om Visma på http://www.visma.se

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73