Gå direkt till innehåll
Molnbaserad spendanalys från Visma i prestigefylld ranking

Pressmeddelande -

Molnbaserad spendanalys från Visma i prestigefylld ranking

Spendency, som är en molnlösning för spendanalys delägd av Vismas Commerce, får en hög, global ranking av det ansedda analysföretaget Spend Matters. I den nya mappningen SolutionMap rankas Spendency som ett av världens mest värdefulla analysverktyg i sin kategori vad gäller kundnöjdhet, och klassas därmed som “Customer Leader”.

– Vi är väldigt stolta över en så hög ranking, och framför allt på området kundnöjdhet. Det är ett kvitto på att vi tillsammans med Effso, som vi äger Spendency med, har utvecklat ett kostnadseffektivt analysverktyg som mycket väl fyller kundernas behov, säger Marie Ceder, vd på Visma Commerce.

I takt med att företags- och organisationers inköpsvolymer ökar, blir det allt viktigare att aktivt och kontinuerligt arbeta med de externa kostnaderna, för att vara lönsam, konkurrenskraftig och effektiv. Genom ett enkelt och kraftfullt verktyg kan inköpsmönster analyseras och besparingsmöjligheter identifieras. Det bidrar med underlag till att utforma en långsiktigt hållbar inköpsstrategi och skapa prioriteringar i inköpsarbetet.

– För oss har det hela tiden varit viktigt att inköps- och finansfunktioner skall kunna ha ett verktyg som gör det enkelt att snabbt komma igång med ett proaktivt inköpsarbete. Lösningen behöver vara enkel och kostnadseffektiv att implementera, samtidigt som den är intuitiv att använda. Rankingen från Spend Matters är en bekräftelse på att vi har lyckats uppnå just detta, säger Nils Lundgren, vd på Spendency.

För mer information, kontakta
Marie Ceder, vd på Visma Commerce AB, 0702 - 613 341, marie.ceder@visma.com
Nils Lundgren, vd på Spendency AB, 0707 - 744 551, nils.lundgren@effso.se

Om Visma Commerce AB
Visma Commerce är Nordens största leverantör av inköps-, upphandlings- och anbudstjänster. De molnbaserade lösningarna täcker in hela upphandlings- och inköpsprocessen inom domänen Source-to-Pay. Fler än 10 000 företag och organisationer, med tillsammans fler än 500 000 användare nyttjar idag lösningarna och tjänsterna.

Om Spendency AB
Spendency är att svenskt, molnbaserat mjukvaruföretag specialiserat på spendanalys, som ägs av Visma Commerce och EFFSO AB. Företaget grundades 2015 och har sedan dess vuxit snabbt till att idag vara en av Nordens ledande lösningar på området. Kundbasen består av över 70 företag i Norden, Europa och Asien. Bland kunderna återfinns t.ex. Peab, SAS, SCA, Svenska Spel, Manpower och Skandia.

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Marie Ceder

Marie Ceder

Vd Visma PubliTech AB 070-261 33 41